Foto: parkstadactueel/Lucho Carreno

 

Een nieuwe traditie is geboren in de achtertuin van Pinkpop! De Oefenbunker, niet ver van het festivalterrein in Landgraaf, organiseert voor de tweede keer de Nacht van Pinkpop op donderdag 9 juni. Voordat het festivalgeweld losbarst, kun je alvast warm draaien met optredens van Birth Of Joy, Canshaker Pi en Storksky.

Niemand minder dan Stephan Malkmus (Pavement) produceerde de debuut EP van de jonge Amsterdamse slackerrockers van Canshaker Pi. Fans van Pavement en Dinosaur Jr. kunnen dan ook hun hart op halen op scherpe liedjes van deze rammelende branieschoppers.

Rockduo Storksky doet een laatste warming-up in de Oefenbunker voordat ze vrijdag de Pinkpop tent afbreken. Michiel Claessen nam zijn debuut plaat op 6 verschillende drummers waaronder Mario Goossens van Triggerfinger en Tim van Delft De Staat.

De psychedelische bluesrockers van Birth Of Joy speelde een aantal jaar geleden al op Pinkpop. In februari bracht het Utrechtse trio Get Well uit, volgens OOR een ijzersterk album met de blauwdruk voor een zeer overtuigende liveset. Dit laatste bewijzen ze dan ook meermaals op de podia en festivals in binnen en buitenland.

Ook zal er tijdens de Nacht van PinkPop een “Smoking Area”worden ingericht. Hier mag onder het genot van vloeistof dia’s met Psychedelic Space Music by Ray Steven & Rob Wunderink gechilled worden.

De Nacht van Pinkpop wordt georganiseerd door Poppodium Oefenbunker, Poppodium Nieuwe Nor en Parkstad Limburg Theaters. Voor tickets en info ga je naar www.oefenbunker.com / www.nieuwenor.nl / www.parkstadlimburgtheaters.nl

Doors: 20:00

Start: 20:30

VVK: 10,00 euro

BOX: 12,50 euro

Affiche Nacht van Pinkpop

Geef een reactie