Vandaag 18 juni wordt gepresenteerd ANASTASIOU NIEUWE HOOFDTRAINER RODA JC

Foto: Lucho Carreno

Roda JC Kerkrade heeft overeenstemming bereikt met Yannis Anastasiou over de functie van hoofdtrainer. De 43-jarige Griek zal zich voor één seizoen aan Roda JC verbinden.

Anastasiou is geen onbekende van de club. Tussen 2000 en 2004 speelde hij liefst 114 competitieduels voor Roda JC, waarin hij 48 maal trefzeker was. Halverwege het seizoen 2003-2004 stapte hij over naar Ajax. Verder was hij als speler actief voor Pas Preveza, Ethinikos Piraeus, OFI Kreta, RSC Anderlecht, Sparta Rotterdam en FC Omniworld.

Na afloop van zijn spelerscarrière richtte Anastasiou zich op het trainerschap. Nadat hij eerder als assistent-trainer werkzaam was voor Panathinaikos, Jong Ajax en Reading FC, werd hij in juli 2013 aangesteld als hoofdtrainer van Panathinaikos. Met die club won hij in 2014 de Griekse beker. In november van het vorig jaar eindigde zijn dienstverband bij de Griekse topclub.

Technisch Directeur Ton Caanen over het aanstellen van Yannis Anastasiou: “We zijn uiterst zorgvuldig op zoek gegaan naar een nieuwe hoofdtrainer en na een aantal gesprekken bleek dat Yannis perfect past binnen onze profielschets. Yannis staat bekend als een people manager die de club en de Nederlandse voetbalcultuur kent. Daarnaast heeft hij ervaring als hoofdcoach op het hoogste niveau.”

Yannis Anastasiou wordt op Vandaag 18 juni gepresenteerd aan de media in de perskamer van het Parkstad Limburg Stadion.

 

Geef een reactie