Kroatië – KUD Frankopan Remete BIJ DE PARADE IN BRUNSSUM

Folklore groep KUD Frankopan Remete is opgericht in 1920. De groep is afkomstig uit Zagreb en probeert met hun optredens de volkse creativiteit op het gebied van liederen, dans en traditionele klederdrachten en gewoontes van de Prigorje regio (platteland rond Zagreb) te behouden. KUD voert ook zang en dans uit vanuit andere delen van Kroatië, zoals Slavonija, Meimurje en Posavina. De meest waardevolle eigenschap van de groep ligt in het feit dat de volwassen leden, waarvan sommigen al meer dan tien jaar lid zijn, voortdurend optrekken met de kleine kinderen van de gemeenschap. Vandaag de dag heeft KUD Frankopan Remete meer dan 100 amateur leden in de leeftijd van 4 tot 84 jaar. Zij maken delen uit van verschillende secties, zoals het koor, de verschillende bands (junioren, cadetten en senioren), de folklore sectie en de vrouwen “tamburica” sectie (bepaalde snaarinstrumenten).

De afgelopen 20 jaar heeft KUD Frankopan Remete tal van folkloristische festivals in Kroatië en in het buitenland bezocht. Naast tal van shows in Zagreb en Kroatië heeft de groep deelgenomen aan vele internationale folklore festivals, onder andere in Frankrijk, Italië, België, Zweden, Nederland, Oostenrijk, Check Republiek en Duitsland.

KUD Frankopan Remete is ook actief op social media. Neem vooral even een kijkje op hun Facebookpagina

Foto Folklore groep KUD Frankopan Remete

Kroatië - KUD Frankopan Remete

Geef een reactie