De Mountainbike Cross Country wedstrijd in Landgraaf is sinds een aantal jaar terug aan de top van de Nederlandse Mountainbike evenementen. Met voor Nederland ongekende hoogteverschillen worden renners getrakteerd op een on-Nederlands parcours. Bezoekers kunnen gemakkelijk van uitzichtpunt wisselen om zo de actie te aanschouwen.

Geschiedenis
Drie jaar geleden is de eerste wedstrijd gehouden. En nu staat het weekend Landgraaf vast in de mountainbike kalender. In deze route zit de potentie uit te groeien tot een grote wedstrijd en mooie kampioenschappen. De afgelopen drie jaar was Snowworld de gastheer. Sinds 2014 vervult Leisurepark Strijthagen deze rol.

Locatie
Het parcours is gelegen op de Wilhelminaberg, tussen Leisurepark Strijthagen, Megaland. Modo Verde en Snowworld Landgraaf. De faciliteiten van Leisurepark Strijthagen zij gedurende het gehele weekend voor renners en publiek toegankelijk. Kijk voor meer informatie bij Parcours MTB Landgraaf.

Wedstrijdweekend
Dit jaar zullen de wedstrijden op 25 en 26 juni 2016 worden verreden. Vanaf de vrijdagmiddag ervoor 16:00 uur is het parcours open voor verkenning.

Benelux Cup
Dit jaar maakt de wedstrijd deel uit van de Beneluxcup.

Bezoekers
Door de overstap naar een nieuwe gastheer en vormgeven van een gedeeltelijk nieuw parcours kunnen we nog geen complete beschrijving geven van de mogelijkheden voor bezoekers. Deze wordt zo spoedig mogelijk toegevoegd. De Wilheminaberg blijft nog altijd de grootste trekpleister van het parcours. Zie de parcoursmap voor meer informatie over de faciliteiten. Het bezoeken van de wedstrijden is gratis.

Deelnemers
Voor deelnemers zijn voldoende en goede faciliteiten beschikbaar. In de panden van het Leisurepark Strijthagen bevindt zich de inschrijfbalie, kleedruimtes met douches en dopingcontrole. Het parcours is zo ontworpen dat het voor iedereen toegankelijk is. Daar waar nodig zijn er alternatieve routes die de deelnemer kan kiezen naar gelang zijn of haar niveau. Inschrijven kan via het inschrijfformulier. Zie hiervoor het nieuwsbericht inschrijving geopend of de link in het menu.

Teams
Teams kunnen een speciale plaats reserveren waar zij een eerste rang positie hebben langs het parcours. De plaatsen zijn te reserveren via het aanmeldformulier teams.

info@wielerpromotie-hetgroenehart.nl

Zie de parcourskaart op: http://wielerpromotie-hetgroenehart.nl/site/landgraaf-2/

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie