Foto: Lucho Carreno

Vertegenwoordigers uit de negen partnersteden van Heerlen in het Europees project City Centre Doctor zijn deze week te gast in Heerlen.

Op het programma staan onder meer presentaties van verschillende partijen waarmee Heerlen in het centrum nauw samenwerkt. Ook staan bezoeken aan onder meer Maankwartier en Carbon6 op de planning. De deelnemende steden zijn voor de eerste keer bij elkaar. In het programma is dan ook een voorstelronde opgenomen, waarbij elke stad de gelegenheid krijgt om zichzelf te presenteren. Van zes deelnemende steden zijn daarvoor de burgemeesters speciaal naar Heerlen gekomen.

Leren van elkaar

Begin dit jaar is Heerlen, samen met negen andere steden, geselecteerd om mee te doen aan City Centre Doctor. Het zijn allemaal middelgrote steden, die moeten opereren in de schaduw van een grote stad of in stedelijke, euregionale gebieden met veel inwoners.
Zij willen leren van elkaars werk en ervaringen voor de aanpak van hun stadscentrum. Bijvoorbeeld: Wat doen zij om bezoekers langer te laten verblijven? Hoe gaan ze om met historisch erfgoed, urban culture en creatieve industrie? Welke maatregelen nemen ze om leegstand tegen te gaan?
De werkwijze in het stadscentrum van Heerlen is interessant voor de overige steden in het programma. Met name de samenwerking met externe partners als Heerlen Mijn Stad en Streetwise als goed voorbeeld van een aanpak waarbij uiteenlopende partijen samen aan de stad werken.

De deelnemende steden zijn Petrinja (Kroatië), Naas (Ierland), San Doná di Piave (Italië), Nort-sur-Erdre (Frankrijk), Heerlen (Nederland), Radlin (Polen), Amarante (Portugal), Idrija (Slovenië) ,Medina del Campo (Spanje) en Valasské Mezirící (Tsjechië).
www.heerlen.nl

 

 

 

 

 

Geef een reactie