Patrick Maenen speelt komend seizoen met logo van EHC/Heuts op borst

 

 

Foto: EHC/Heuts

De 20 jarige Patrick Maenen speelt komend seizoen voor EHC/Heuts. Maenen komt over van de beloften van Roda JC. Hij kan zowel in de aanval als op het middenveld spelen. Maenen heeft de gehele jeugdopleiding bij Roda JC doorlopen. Hij heeft een neusje voor de goal en weet dan ook regelmatig het net te vinden. In de A-jeugd wordt zijn hoop op een profcarrière wreed verstoord door een ernstige knieblessure. Na een lange revalidatie keert Patrick Maenen terug bij de beloften van Roda. Ondertussen is Maenen fysiek weer de oude, maar het laatste half jaar heeft hij het voetbal even op een laag pitje gesteld. Het harde werk aan zijn come back heeft lang geduurd en is zwaar geweest. Dit is enigszins ten koste gegaan van het plezier in deze mooie sport. Bij EHC/Heuts hoopt de talentvolle speler weer met veel plezier op het grasveld te staan en snel aan te haken bij zijn oude niveau. Zijn komst past prima in de plannen van trainer Paul Meulenberg die zijn succesvolle team grotendeels bijeen heeft weten te houden, alhoewel belangrijke basisspelers als Bulters, Koubali en Goessens stoppen of vertrekken. Ook Glenn Biesmans verlaat de club. De kern van de afgelopen jaren heeft hij aan kunnen vullen met jonge, gretige en talentvolle spelers uit de regio. Rik Klijn (21), Robin Faassen (21), Mitchell de Jong (20), Mitch Reijntjens (21) en Patrick Maenen (20) kiezen allen voor een vervolg van hun voetbalcarrière in de top van het Limburgse amateurvoetbal.

Bovendien heeft Paul Meulenberg vertrouwen in de lichting A-spelers die overstapt naar de senioren. Een aantal van hen heeft het afgelopen seizoen hun debuut gemaakt in de hoofdmacht. Sommigen zijn zelfs meerdere keren als basis speler op het wedstrijdformulier genoteerd. Van Remco Jansen, Stijn Winkens, Casper Robijn en Branco van den Heuvel was al bekend dat zij volgend seizoen toegevoegd worden aan de selectie van Paul Meulenberg. Ondertussen zijn dezelfde afspraken ook gemaakt met Swen Prevos en Igor Hardon. Deze jongelingen kunnen op de trainingen en in oefenwedstrijden wennen aan de overgang naar de senioren en mogelijk een plek in de wedstrijdselectie veroveren. Indien deze jonge gasten er (nog) niet in slagen op zondag bij de wedstrijdselectie van Paul Meulenberg geselecteerd te worden, zullen zij spelen op het tweede elftal van Arno Doomernik.

 

Geef een reactie