Foto Lucho Carreno

Aan het zeer wisselvallige weer van de afgelopen weken komt maar geen einde. Na een periode met veel neerslag en gematigde temperaturen, begint ook de astronomische zomer met extreem weer. “Vanaf woensdag temperaturen boven de 27 graden waarbij het drukkend warm zal aanvoelen”, zo vertelt Leon Rademakers -weerman van L1.
“De warmte zal donderdag pieken met een maximum temperatuur van zo’n 32 graden. Geen fraaie vooruitzichten want de aangevoerde lucht is vochtig. De kans is groot dat er donderdagnamiddag- en avond stevige regen- en onweersbuien gaan vallen.”

De buien kunnen vergezeld gaan van hagel en zware windstoten en veel neerslag in korte tijd. “De ‘waterdragers’ komen vanuit het zuidwesten opzetten en hebben een lokaal karakter waardoor grote neerslagverschillen per regio waarschijnlijk is.”

Ook in de nacht naar vrijdag toe en vrijdag overdag is het nog vrij onstabiel, onweerachtig en drukkend warm met maxima van 25 à 27graden. “Richting het weekend wordt het met 20 à 22 graden minder warm en keert de rust in de atmosfeer terug Het blijft dan op een enkele licht buitje na zo goed als droog”.

Geef een reactie