MAASTRICHT CODESTARTER.

Foto: Provincie Limburg

In Limburg gaan kinderen al op de basisschool de beginselen van het programmeren van computers leren. Onderwijsgedeputeerde Hans Teunissen gaf daartoe vandaag in het Gouvernement samen met dertig schoolkinderen van basisschool De Driesprong in Geleen de aanzet samen met het Nemo Science Museum in Amsterdam evenals de bedrijven Google Nederland, DSM, Sabic en Openline. ,,Dit versterkt de concurrentiepositie van Limburg als hightech provincie,” zegt Gedeputeerde Teunissen.

Docent Maurice Thelen van De Driesprong legde uit dat programmeren geen apart vak is maar tijdens de vakken wereldoriëntatie of wiskunde middels een laptop wordt gegeven.. ,,We doen het nu al een tijd. Kinderen zijn heel enthousiast. Als ze er mee bezig zijn hoor je een speld vallen. En het mooie is, ze leren het spelenderwijs. Je hoeft er vooraf geen verstand van de te hebben. Voor kinderen is het belangrijk te weten hoe een computer of een robot werkt. Het vak is net zo belangrijk als taal en rekenen.”

 

“Het is mooi om te zien dat een hele provincie zich hard maakt voor meer les in programmeren op school”, zei  James van Thiel, Director Google Nederland. ,, Zo versterken we onze concurrentiepositie als land.”

Gedeputeerde Hans Teunissen is enthousiast: “Kinderen moeten nu geschoold worden voor de banen van de toekomst. Daarom werken we nauw samen met schoolbesturen om volgend schooljaar programmeren in het onderwijs over heel Limburg uit te rollen”.

Fotobijschrift: Kinderen van basisschool De Driesprong in Geleen konden gisteren al kennismaken met het lesprogramma programmeren in de Statenzaal van het Limburgse Gouvernement te Maastricht. Gedeputeerde Hans Teunissen en VVD-Tweede Kamerlid Karin Straus (midden) kijken toe.

Geef een reactie