Renate Brentjens uit Heerlen wint eerste Van Waarde-prijs van PvdA

 

Foto: Jean van Hoof

Renate Brentjens uit Heerlen heeft de eerste Van Waarde-prijs gewonnen van de PvdA-Limburg.

De prijs is in het leven geroepen om jaarlijks een persoon of organisatie in het zonnetje te zetten die zich inzet voor de samenleving. Het gaat dan vooral om praktisch handelen ‘op basis van sociaal-democratische kernwaarden’.

Ombudsteam
Brentjens zet zich al jaren in als belangenbehartiger voor burgers op het gebied van de wet maatschappelijke ondersteuning (wmo) en zorg. Ook zet zij zich in voor gehandicapten. In Heerlen heeft Brentjens ook een ombudsteam opgericht.

Zij ontving de prijs tijdens de eerste PvdA-Limburgdag in het gouvernement inMaastricht uit handen van de Limburgse PvdA-voorzitter Jacques Costongs en gedeputeerde Eric Geurts.

Geef een reactie