Er is altijd wel een goede Schooljudo club in de buurt  – Elf jaar geleden is Schooljudo opgericht, een initiatief van oud wereldkampioen en Olympisch medaillewinnaar Ruben Houkes. Niet alleen om zijn sport te promoten, maar om iedereen te overtuigen van de meerwaarde van judo als opvoedkundig middel. Kinderen krijgen bij Schooljudo “Skills for Life” aangereikt. Zo ook de kinderen uit Landgraaf en Brunssum. Op 2 scholen zijn 216 kinderen uit de groepen 3 tot en met 7 in de ban van Schooljudo.

Schooljudo wordt ondersteund door twee landelijke partners; zorgverzekeraar Zilveren Kruis en IT-specialist Infotheek. Zij maken mede mogelijk dat elk jaar zo’n 30.000 kinderen van 350 scholen een aantal weken op de tatami (judomat) staan en een Schooljudo diploma ontvangen. Dit diploma krijgen de deelnemers niet zomaar. Zij werken 6 weken lang onder leiding van een gediplomeerde Schooljudo Entertrainer aan waarden als respect, discipline en samenwerken. Dit alles gewoon in de gymzaal, want deze wordt met echte judomatten en waardenpakken omgetoverd tot een dojo. Francesca Weber van Judoclub Hercules verzorgt de lessen op RKBS Langeberg en Brede school De Schatgraver. Beide scholen zijn Gezonde Basisschool van de toekomst, een Limburgs project. Kinderen die judo heel leuk vinden kunnen bij de judoschool echte judolessen volgen.

 Schooljudo in Landgraaf en Brunssum

De provincie Limburg, Huis voor de Sport Limburg, Topsport Limburg en Go for Gold Kids hebben mede mogelijk gemaakt dat deze 2 scholen kunnen deelnemen aan het programma Schooljudo. De kinderen werken tijdens een 6 weeks binnenschools programma aan belangrijke opvoedkundige waarden, die middels het judo speels onderwezen worden. Denk hierbij aan respect, samenwerken, beheersing en discipline. Een andere belangrijke waarde is plezier. De gediplomeerde judoleraren van Schooljudo heten daarom ook Entertrainers vanwege de grote hoeveelheid plezier die zij tijdens de lessen brengen. De judoleraren trainen en entertainen. Want voor kinderen is niks belangrijker dan

www.schooljudo.nl/na-schooljudo-lessen.html#sthash.MRHHHXAP.

school judo.nlFoto’s:schooljudo.nl

Geef een reactie