De showroom van Eurlings Interieurs is vanaf zaterdag 4 juni tot en met 31 juli sfeervol ingericht met schilderijen en tekeningen van Pepe Hermans en Jesse de Haas.

 

De showroom van Eurlings Interieurs is vanaf zaterdag 4 juni tot en met 31 juli sfeervol ingericht met

schilderijen en tekeningen van Pepe Hermans en Jesse de Haas.

Voor Penelope oftewel Pepe Hermans, geboren in 1971 en woonachtig in Heerlen, is creëren een weg om in contact te komen met haar innerlijke wereld. De emoties die ze tegen komt, kan ze zo een plek geven of los laten om zo uiteindelijk ook weer haar rust te kunnen vinden in haar vaak drukke hoofd. In 2005 begonnen zij met schilderen bij Jesse de Haas. Een samenwerking die inspirerend en stimulerend bleek te zijn bij het ontwikkelen van haar eigen stijl. Een stijl die vooral herkenbaar is aan de verfijndheid. De natuur is een inspiratiebron die haar voortdurend blijft betoveren. Seizoensovergangen, kleuren en vormen die haar bekoren, dit in combinatie met alledaagse gevoelens en gedachten. Dit alles probeert ze te vangen in haar schilderijen.

Klein, teer en met pastelachtige tinten in aquarelverf. Meer uitgesproken en met fellere kleuren in olieverf. http://pepehermans.nl/

Ook Pepe’s leermeester laat zijn werk zien. Onze sympathieke overbuurman Jesse de Haas (1854) is muzikant, schilder, levenskunstenaar maar bovenal ook dierenvriend. Hij is wars van het nieuwerwetse fenomeen social media. Jesse heeft geen Facebook, hij woont ergens, heeft een adres, hij bestaat. Met Mejoeches speelt hij Klezmer, Jiddische muziek. Hij gebruikt muziek om verhalen te vertellen, het biedt troost en scheelt vaten wodka en dozen met pillen. Ook zijn werken zijn klein en verfijnd met potlood en gum gemaakt. Stuk voor stuk juweeltjes van tekenkunst. Er horen prachtige bewaardoosjes bij om ze mee te kunnen nemen. http://www.npo.nl/joris-showroom/24-05-2013/NCRV_1624995

Tijdens het straatfeest aan de Valkenburgerweg te Voerendaal op zaterdag 4 juni zijn beide kunstenaars aanwezig om hun werk persoonlijk toe te lichten. Op straat kunnen kinderen creatief bezig zijn met stoepkrijt of een kartonnen huis beschilderen met Pepe. Misschien kunnen we Jesse zelfs verleiden om piano te spelen.

In de showroom van Eurlings Interieurs met tijdloos klassieke en moderne meubelen, gordijnstoffen, tapijten en zonwering is te zien hoe kunst in het interieur toegepast kan worden.

Openingstijden:

dinsdag t/m vrijdag 10.00-18.00 uur

zaterdag 10.00-17.00 uur


Download dit evenement in je eigen kalender

Locatie showroom Eurlings Interieurs
Valkenburgerweg 43
6367GT Voerendaal

Geef een reactie