Gerald Vanenburg is nog altijd verknocht aan het voetbal. De voormalig international van Oranje is inmiddels 52 jaar oud, maar dat weerhoudt hem er niet van om de draad weer op te pakken als speler. De Europees kampioen van 1988 gaat weer voetballen en gaat dat doen bij het eerste elftal van amateurclub RKDFC uit het Zuid-Limburgse dorpje Merkelbeek.

Vanenburg, voormalig speler van onder meer Ajax, PSV, Júbilo Iwata, FC Utrecht, AS Cannes en 1860 München, staat te popelen om weer te voetballen. “Ik wil lekker plezier hebben en ballen op het veld. Ik speel heel af en toe nog met oud-PSV mee, maar bij RKDFC gaan voetballen leek me ook erg leuk. Ik moet natuurlijk wel goed in de gaten houden of het nog allemaal gaat, want ik ben niet de allerjongste meer. Ik ben benieuwd”, stelt de pure liefhebber in De Telegraaf.

RKDFC komt in de vierde klasse uit en is verheugd met het nieuws over Vanenburg. “De spelers hebben alleen maar positief gereageerd. Het is toch geweldig dat zo’n grote voetballer nu bij ons komt spelen”, zegt trainer Jean Janssen. “Vanenburg is meerdere keren kampioen van Nederland geworden en heeft grote successen met het Nederlands elftal behaald. Fantastisch dat wij daar nu van kunnen gaan profiteren. Die man is nog zo fit. Dit is gewoon een buitenkansje voor ons.”

Als trainer was Vanenburg werkzaam voor PSV (jeugdtrainer), 1860 München, Helmond Sport, FC Eindhoven en Willem II (veldtrainer).

Foto FCupdate

Geef een reactie