Geen blauwe zone in Grasbroek Musschemig Schandelen

Heerlen1 juli 2016 

In februari 2016 is in de buurt Grasbroek Musschemig Schandelen een enquête gehouden over invoering van de blauwe zone. Voor invoering moet meer dan de helft van de bewoners de enquête retourneren. Daarnaast moet 2/3 deel van de mensen die retourneren ook voorstander zijn.

Na verwerking van de resultaten is de uitslag besproken met de buurtstichting.Toen is geconstateerd is dat er niet aan de voorwaarden voor invoering voldaan wordt. Niet voor het gehele gebied en niet voor deelgebieden.
Conclusie

De conclusie is dan ook dat er vooralsnog geen blauwe zone ingevoerd wordt.
Uitslag verwonderlijk

Omdat er al jaren klachten uit de buurt komen over “vreemde” lang parkeerders is de uitslag verwonderlijk. Bovendien is het Maankwartier Noord begin juni opengegaan met de Jumbo als grote publiekstrekker. Hierdoor verwacht de gemeente meer verkeer en wellicht ook meer parkeerders.

Vinger aan de pols

Daarom houdt de gemeente de situatie de komende tijd in de gaten. Mogelijk volgt er in het voorjaar van 2017 opnieuw een enquête, maar dat is afhankelijk van reacties uit de wijk.

www.heerlen.nl

 

 

Geef een reactie