Foto:Autosport

Max Verstappen is bij de GP van Oostenrijk verrassend als tweede geëindigd. Met een sublieme race kwam de Nederlandse Formule 1-coureur na winnaar Lewis Hamilton over de streep op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Ferrari-coureur Kimi Räikkönen finishte als derde.

De 18-jarige Verstappen profiteerde van een gevecht tussen Hamilton en Nico Rosberg in de laatste ronde. De Brit passeerde zijn Duitse teamgenoot, Rosberg verloor zijn voorvleugel én een podiumplaats en eindigde uiteindelijk als vierde.

 

Hamilton had niets te maken met die schermutselingen. De Brit was vanaf pole goed weg, maar een niet vlekkeloze stop kostte hem de koppositie. Beide Ferrari’s van Räikkönen en Vettel reden lang door op het eerste rubber. Te lang, in Vettels geval: hij viel uit met een klapband en bracht de safety car op de baan.

Oud rubber

Verstappen kwam daarna vermogen tekort om de Mercedessen bij te houden. Na de tweede stop van beide Mercedessen lag hij even op kop, maar die plaats was op oud rubber onmogelijk te verdedigen.

Rosberg gooide in de slotfase echter de deur dicht voor Hamilton. Tevergeefs, de Brit ging buitenom, de Duitser verloor zijn voorvleugel én een podiumplaats en eindigde uiteindelijk als vierde.

Het is voor de 18-jarige Verstappen zijn tweede podiumplaats, na zijnoverwinning in de GP van Spanje begin mei.

 

Geef een reactie