Syrische vluchteling maakt briljante opmerking over Britten die overwegen het land te verlaten

 

Het is nog maar goed en wel een week geleden dat de Britten besloten dat ze beter af waren zonder de EU. In de tumultueuze dagen die volgden, is de Britse premier afgetreden, trok zijn gedoodverfde opvolger zich terug en crashte de pond. En dan is artikel 50 nog niet eens in werking gezet.

Ondertussen vinden veel Britten dit allemaal zo heftig dat ze overwegen om het land te verlaten en hun heil elders te zoeken. Er zijn inmiddels talloze aanvragen gedaan voor Ierse paspoorten.

De Syrische vluchteling Hassan Akkad, die sinds drie maanden in Engeland woont, merkte droogjes op: “Een week van politieke onrust in Groot-Brittannië en het halve land overweegt om te vertrekken en elders een nieuw paspoort aan te vragen. Vijf jaar lang de ergste oorlog van de moderne geschiedenis in Syrië en sommigen vragen zich nog steeds af waarom we weggaan.”

 

Geef een reactie