RODA JC WINT EERSTE OEFENWEDSTRIJD VAN SCHINVELD/ARX ICT MET 0-8

 

Foto :Lucho Carreno

Roda JC heeft de eerste oefenwedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Tegen 4e klasser Schinveld/Arx ICT werd het 0-8.

Hoofdtrainer Yannis Anastasiou gebruikte twee keer elf spelers. De nieuwelingen Dani Schahin, Mikhail Rosheuvel en Christian Kum begonnen in de basis, evenals de van de beloften doorgeschoven Ali Yassr.

Na vier minuten liet Roda JC het net voor het eerst trillen op het complex aan de Mariabergstraat in Schinveld. Publiekslieveling Nathan Rutjes liet zijn kenmerkende mat voor het eerst van vrolijkheid op en neer wapperen, toen hij met een droge schuiver Roda JC’s eerste van het seizoen binnenschoot. Niet veel later kopte de van FSV Mainz’05 overgekomen Dani Schahin een corner van Tom van Hyfte knap binnen: 0-2. Vervolgens had Roda JC enige moeite om de score verder uit te breiden en was Schinveld/Arx ICT via Glenn Peters zelf kort bij een aansluitingstreffer, ware het niet dat zijn inzet in de handen van doelman Benjamin van Leer verdween.

In de 40e minuut werd het spel even stilgelegd. Aanvoerder Roger Rademacher nam na jarenlang trouwe dienst voor Schinveld/Arx ICT afscheid van het publiek. De captain vond het op 46-jarige leeftijd welletjes geweest. Na de afscheidsceremonie van zo’n vijf minuten ging de wedstrijd verder en was het Farshad Noor die uit een perfecte voorzet van Martin Milec de ruststand van 0-3 tegen de touwen kopte.

Na de theepauze maakten de nieuwelingen Adil Auassar en Frederic Ananou voor het eerst hun opwachting in het Roda JC- shirt en was Roel Brouwers na 11 jaar afwezigheid ook weer te bewonderen in het geelzwart. Saillant detail: na rust stonden liefst vijf Limburgse jongens in het veld. Naast Brouwers waren dat doelman Nick Wolters, Mitchel Paulissen Daryl Werker en Tim Blättler.

Laatstgenoemde speelde een hoofdrol bij de vierde treffer. De Kerkradenaar werd gevloerd in het strafschopgebied, waarna Adil Auassar vanaf elf meter zijn eerste doelpunt voor Roda JC mocht maken: 0-4. Na een slippertje in de Schinveldse verdediging vergrootte Jens van Son de marge naar vijf. Even later kreeg Auassar het applaus van de ruim 1500 aanwezige toeschouwers. Met een prachtige knal in de kruising van zo’n meter of 25 liet hij de 0-6 aantekenen. Diezelfde Auassar bracht enkele minuten later Mitchel Paulissen in stelling om de zevende van Roda JC te noteren. Het slotstuk was voor Santiago Palacios Macedo. Op een voorzet van Ugur Inceman bepaalde de Mexicaan de eindstand op 0-8.

Klik hier voor de volledige reportage http://luchocarreno.nl/ voetbal/

 

Geef een reactie