Simpelveld -Verlenging zondagopenstelling winkels tot 20.00 uur

Sinds februari 2012 mogen de winkels in gemeente Simpelveld op zondag hun deuren openen tussen 10.00 en 18.00 uur.

Tot nu toe maken supermarkt  Plus en het Kruidvat gebruik van die mogelijkheid. Ook Blokker is voornemens om op zondag open te gaan.

Onlangs heeft supermarkt Plus Schouteten aan het Kloosterplein in Simpelveld bij de gemeente het verzoek gedaan om de openingstijden te verruimen van 9.00 tot 20.00 uur. Dat zou een betere spreiding van klanten opleveren en daardoor tot minder parkeerdruk leiden. Het gaat om een proef die de supermarkt deze zomer wil uitvoeren.

Voordat het college hierover een besluit heeft genomen, is eerst gepolst bij de Ondernemersvereniging Simpelveld wat zij van verruiming van de zondagopenstelling vinden. De Ondernemersvereniging is vóór langere openingstijden. Ook bij burgers is gepolst wat zij vinden van ruimere openingstijden op zondag. Er hebben maar weinig burgers gereageerd, waarvan de meesten geen bezwaar hebben en één burger geheel tegen de zondagopenstelling is.

Om toch rekening te houden met de zondagsrust heeft de raad besloten om de openingstijden op zondag niet te vervroegen maar wel te verlengen. De Verordening Winkeltijden wordt aangepast zodat een openstelling op zon- en feestdagen mogelijk is tussen 10.00 en 20.00 uur.

www. simpelveld.nl

 

 

 

Geef een reactie