MHEER – Op woensdag 6 juli zetten de gemeenten Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Meerssen, Vaals en Valkenburg aan de Geul hun handtekening onder de samenwerking JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) Heuvelland. Dat is uniek, want het is voor het eerst dat gemeenten in Limburg regionaal gaan samenwerken aan het terugdringen van overgewicht onder jongeren.

‘DrinkWater’ is de eerste campagne waarmee de gemeenten aan de slag gaan. Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) ondersteunt met een nieuw educatieprogramma. Op woensdag 6 juli ontvangen de vijf wethouders van de genoemde gemeenten als eerste dit nieuwe lespakket.

Samen streven de gemeenten met deze JOGG-aanpak naar een regio waarin alle kinderen en jongeren opgroeien in een omgeving waarin een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is.

 

 

Geef een reactie