Word vrijwilliger van Kerkrade Hartveilig en red mensenlevens

 

 

Foto:Hartstichting

Limburg heeft na Drenthe en Overijssel de hoogste dekkingsgraad burgerhulpverleners. Dat zijn vrijwilligers die kunnen reanimeren en via de mobiele telefoon worden opgeroepen als in de directe omgeving iemand plotseling een hartstilstand krijgt.

Kerkrade is goed op weg en heeft inmiddels 220 vrijwilligers die door Kerkrade Hartveilig worden getraind om mensen in nood te reanimeren met hulp van AED’s of defibrillatoren. Dat zijn apparaten waarmee een elektrische schok kan worden toegediend die het hart weer op gang brengt. De AED’s hangen op 21 plekken in zogenoemde 6-minutenzones. Daardoor kan iedereen in Kerkrade binnen zes minuten na een hartstilstand worden gereanimeerd. Als mensen binnen die zes minuten worden geholpen, is de kans op volledig herstel het grootst.

220 vrijwilligers is veel. Om dag en nacht te kunnen helpen zijn er echter nog meer nodig. Word daarom lid van Kerkrade Hartveilig en help mensen die het hard nodig hebben. Aanmelden kan via hartveilig@kerkrade.nl

burgerhulpverleners-nederland-dekking-2016

Geef een reactie