Geen celstraf voor moeder Papillon

 

Foto: Lucho Carreno

Moeder Brit D. die op 1 maart 2015 haar zevenjarige zoon wurgde ,was destijds ontoerekeningsvatbaar. Daarom eist het Openbaar Ministerie (OM) vandaag geen celstraf, maar een jaar gedwongen opname in een psychiatrische kliniek.

Brit D. heeft bekend dat zij haar zoon Papillon gewurgd. Zij geeft aan dit te hebben gedaan om hem te beschermen, omdat stemmen haar verteld hadden haar te willen martelen. Volgens het OM was van moord geen sprake, maar handelde ze in een opwelling tijdens een psychose. Het Pieter Baan Centrum adviseerde eerder al psychiatrische hulp, en dat advies volgt het OM nu.

Een onderzoek van rijksinspecties concludeerde eerder al dat hulpverleners en hulpinstanties niet voldoende hebben gedaan om een veilige omgeving voor Papillon te waarborgen.

Geef een reactie