De derde plek in de Terras Top 100 gaat naar het zuidelijkste puntje van Nederland. Het terras van Bie de Tantes in Eys

 

 

Foto: missethoreca.nl

De derde plek in de Terras Top 100 gaat naar het zuidelijkste puntje van Nederland. Het terras van Bie de Tantes in Eys mag zich het beste terras van Limburg noemen, maar ook de nummer 3 van Nederland. De jury was overweldigd door de warmte en de gastvrijheid die het in het Limburgse heuvellandschap aantrof: ‘Hartelijker dan dit wordt’t gewoon niet.’

Iet de Beer en partner Moniek Krul runnen al weer een flink aantal jaren hun HerbergBie de Tantes in Eys. In die tijd is hun terras uitgegroeid tot één van de betere van het land en dat wordt nu dan ook terecht beloond met een derde plek in de Terras Top 100 2016. Allemaal gingen ze op bezoek: de mystery visitors, de vakjury én uiteindelijk (en als enige van de drie aangekondigd) de Hoofdjury. Iedereen was het over één ding eens: hartelijker dan dit wordt ’t gewoon niet.

Gezellig zonder overdaad

‘Het terras staat vol met snuisterijen. Ik zie kopjes in de bomen hangen, klompen op tafel, hoedjes in de kleuren van de Brabantse vlag’, meldt een enthousiast vakjurylid. ‘Maar weet je wat nou het goede is’,  voegt hij er aan toe: ‘Het past allemaal precies. Nergens wordt het te veel of zie je overdaad.’ Bie de Tantes heeft hierin overduidelijk de juiste balans gevonden. Maar als de basis in orde is, kijken we natuurlijk verder naar onder meer productkwaliteit, bediening en werkmethodes.

Samen

Ook op dat gebied hebben De Tantes het prima voor elkaar. Het amber-kleurige Tantes Bier is een streling voor de tong. De Limburgse tapas zijn mooie regionale producten en de Eys-thee is gewoon prima gevonden. Combineer dat met het fantastische personeel dat hier rondloopt en je weet waarom dit een top-3-terras is. Veelzeggend over de warmte van dit bedrijf is als de Hoofdjury langskomt om met de ondernemers te praten. ‘We doen dit samen, dus jullie mogen met het hele team praten’,  vertelt Moniek terwijl we met 18 man rond een grote, gedekte tafel gaan zitten.

 

 

Geef een reactie