Foto: Lucho Carreno

Een tijdelijke outlet van de HEMA is afgeblazen vanwege de kosten. De eigenaar gaat het pand herontwikkelen. Dat meldt 1Limburg

Het geschikt maken van het V&D-pand in hartje Heerlen voor een tijdelijke outletzaak van de HEMA kost ruim driemaal zoveel als het aan huur zou opleveren. Eigenaar Jos van de Mortel van vastgoedbedrijf Metroprop: “We hebben met ambtenaren gekeken naar de maatregelen die nodig zouden zijn. Dat zijn er te veel. We zouden voor 50.000 euro moeten verbouwen om dit jaar 15.000 euro aan huur binnen te krijgen.”

Voor omliggende winkels is dit slecht nieuws. De sluiting van V&D heeft hen in meer of mindere mate getroffen. Zij zullen nog zeker een jaar moeten wachten eer er nieuwe permanente huurders zullen intrekken. Voor het zover is, wordt het complex van V&D en het aanpalende WE grondig heringericht en gerenoveerd, mede naar de wensen van die nieuwe huurders.

Geef een reactie