Hoofdmenu

Ballonnen bezorgd langs optochtroute Parade

 

Foto: Gemeente Brunssum

Wethouder Hugo Janssen met de ballonnen die huis-aan-huis zijn bezorgd langs de optochtroute van Parade Brunssum.

Van 14 tot en met 20 juli staat Brunssum in het teken van Worldfestival Parade Brunssum, een feestelijke week vol dans, zang, verbroedering en gastvrijheid. Gemeente Brunssum vraagt inwoners te helpen om er een nog mooier feest van te maken.

Bij de adressen langs de optochtroute zijn daarom ballonnen bezorgd om de straat feestelijk aan te kleden.

Parade 2016

Op donderdag 14 juli gaat om 19.30 uur in de verbroederingstent in het Vijverpark de Parade 2016 officieel van start. Dat gebeurt met het binnenbrengen van de vlaggen van alle deelnemende landen. Het programma bestaat onder meer uit een gezamenlijk optreden van de twee Brunssumse koren, het RMK en het BMK, in samenwerking met Martin Hurkens. De avond eindigt met het traditionele verbroederingsfeest.

De Folkloreoptocht, op zondag 17 juli, is voor velen het hoogtepunt van de Parade. Alle deelnemende dansgroepen, 20 in totaal, trekken al zingend en dansend in een bonte stoet door de straten van Brunssum, onder begeleiding van de schutterij en plaatselijke muziekgezelschappen. Wethouder Hugo Janssen: “Parade Brunssum is een totale belevenis: dans, muziek, spektakel, kunsten en entertainment. Het is er allemaal te vinden, te doen, te zien en te beleven. Brunssum is maar wat trots op deze formule en ik zou het dan ook geweldig vinden als dat tijdens de optocht te zien is door straten die feestelijk zijn aangekleed met vlaggen, ballonnen of andere versieringen.”

Bruisend Vijverpark

Gedurende de hele Paradeweek zijn er iedere dag allerlei gratis activiteiten in het Vijverpark. Elke dag staat in dit Bruisend Vijverpark een thema centraal. Rondom dit thema zullen er diverse activiteiten plaatsvinden in het park, zoals optredens, workshops en andere nevenactiviteiten. Ook zijn er dagelijks voorstellingen in de Brikke Oave en het openluchttheater. Elke dag wordt afgesloten met verbroederingsavonden die gratis toegankelijk zijn. Gedurende het hele evenement zijn er tevens talloze jeugdactiviteiten.

Hugo Janssen: “Tijdens de Parade laat Brunssum zich van z’n beste, mooiste en kleurrijkste kant zien. We verwelkomen honderden dansers en tienduizenden gasten. Samen zijn we een gastvrij Brunssum!”