Foto Lucho Carreno

Roda JC Kerkrade heeft vanavond haar derde winstpartij in de voorbereiding op het nieuwe seizoen geboekt. Op een zonovergoten Sportpark De Kaffeberg werd Chevremont, de oude ploeg van Roda JC spelers Nick Wolters en Tim Blättler, met 1-5 verslagen.

Nadat Roda JC in de beginfase al een aantal speldenprikjes via Adil Auassar en Tom van Hyfte had uitgedeeld, was het in de 21e minuut raak. Een geweldige aanval, opgezet door Ard van Peppen, werd binnengewerkt door Mikhail Rosheuvel: 0-1. Deze voorsprong was van korte duur, want enkele minuten later kwam Chevremont op gelijke hoogte. Één moment van miscommunicatie tussen Daryl Werker en doelman Nick Wolters gaf Chevremont-speler Goossens de mogelijkheid om, enigsinds tegen de verhouding in, vrij eenvoudig de gelijkmaker binnen te lopen: 1-1. Kort voor de gelijkmaker had Santiago Palacios een enorme kans gemist op de 0-2.

Nadat Tom van Hyfte in de 37e minuut met een afstandsschot dicht bij de 1-2 was, kwam Roda JC na 40 minuten spelen opnieuw op voorsprong. De rappe Mikhail Rosheuvel werd in het strafschopgebied neergehaald; Adil Auassar schoof de opeenvolgende penalty bekwaam in de hoek: 1-2, tevens de ruststand.

In de tweede helft werden er door hoofdtrainer Yannis Anastasiou drie verse krachten aan het elftal toegevoegd. Auassar verliet het veld voor Rutjes, Noor kwam voor Blättler en Ananou nam de plek in van Werker.

Farshad Noor liet in de 48e minuut met een fraai doelpunt zien wat hij in huis heeft. Vanaf de punt van het zestien metergebied krulde hij de bal in de lange hoek en liet hij de Chevremont-doelman kansloos: 1-3. Vlak na dit doelpunt raakte Frederic Ananou geblesseerd aan zijn arm. Danny Stassar, afkomstig uit de Roda JC jeugd, kwam voor de 19-jarige Duitser in het veld.

In de laatste fase van de wedstrijd was het wachten op meer doelpunten aan de zijde van Roda JC. Na mogelijkheden voor Rosheuvel, Rutjes, Palacios en de uitstekend spelende De Silva, was het Martin Milec die na een geweldige voorzet van Ali Yassar tekende voor de 1-4. Tien minuten voor tijd was het Mikhail Rosheuvel die met zijn tweede doelpunt van de avond de eindstand bepaalde op 1-5.

klik hier voor de volledige reportage vv Chevremont – Roda JC Kerkrade http://luchocarreno.nl/ voetbal/

www.rodajc.nl

Geef een reactie