14 juli in Simpelveld Lezing over Hildegard von Bingen in de Rode Beuk

 

Hildegardis (1098-1179) was een Duitse Benedictines en mystica. Beroemd zijn haar religieuze visioenen waarin de Kerk zich als een Vrouwe toont en de Mens een centrale plaats inneemt in de Kosmos.

In de Natuur zag zij de Adem en de Hand van de Schepper. Haar bekendste werk is “Ken de Wegen” en dient als spirituele reisgids voor wie gelooft in het mysterie van de Schepping. Ruim 800 jaar later heeft de R.-K. kerk haar heilig verklaard en tot Kerklerares benoemd. Haar kennis van muziek, mineralen en kruiden en de helende effecten ervan zijn wijd en zijd bekend.

In de lezing volgen we haar levensloop, haar strijd en overgave aan haar Schepper, haar gevoel voor emancipatie en de actualiteit van de visioenen. Tevens is er de mogelijkheid recepten van haar te mogen proeven, mineralen te bewonderen en kruidenkennis op te doen. Maurice Suijkerbuijk zal de voordracht houden in samenwerking met Gela Vliex.

Locatie is d’r Durpswinkel, Kloosterstraat 57; van 14.00 uur tot 17.00 uur; kosten zijn € 5,00 te betalen bij binnenkomst; graag vooraf aanmelden op tel.nr. 045-5440143 (

Email angelika.vliex@ziggo.nl

 

Geef een reactie