De gehele zomervakantie staat Kasteel Hoensbroek in het teken van KasteelPlezier

De gehele zomervakantie staat Kasteel Hoensbroek in het teken van KasteelPlezier en kunnen families met kinderen naar hartenlust spelen en speuren in en rondom een van de grootste en mooiste kastelen van Nederland! Verken het immense kasteel, neem deel aan de speurtochten voor jong en oud en de middeleeuwse KasteelSpelen. In de weekeinden zijn er afwisselend extra verrassingen te beleven zoals roofvogelshows en boogschietdemonstraties.

Voor jong en oud, met of zonder kinderen is in dit kasteel van alles te beleven! Goed om te weten is dat ook bij typisch Nederlands zomerweer (met een buitje) het kasteel een topbestemming is door de combinatie van binnen- en buitenactiviteiten.

Speciale Kasteel Evenementen
Kasteel Hoensbroek is élke dag leuk in de zomer. In de weekenden kun je bovendien bijzondere kasteelgasten ontmoeten!

  • In het weekend van16-17 juli bevolken re-enactors de kasteelweide en herbeleef je het kasteelleven. Re-enactment is het naspelen of uitbeelden van historische gebeurtenissen, door mensen in historisch kostuum en attributen.
  • Onze handboogschutters leren je graag handboogschieten in de weekenden van23-24 juli, 6-7 augustus en 20-21 augustus. Leer boogschieten op instinctieve wijze in een 3D parcours en bekijk demonstraties van ervaren handboogschutters.
  • De mooie roofvogelshow kun je zien op30-31 juli, 13-14 augustus en 3-4 september. Twee valkeniers en 10 vogels zijn de hele middag bij Kasteel Hoensbroek met om 13.30 en 15.00 uur een show.
  • Op27 en 28 augustus geniet je bovendien van een speciaal muziekweekend.


Kom KasteelSpeuren 
Kom samen dwalen door het kasteel met leuke en soms spannende of uitdagende opdrachten. Jullie herbeleven oude kasteeltijden en wandelen daarbij door het middeleeuwse, 17en 18e eeuwse kasteelgedeelte. Het is leuk voor alle leeftijden; ook voor de kids in jonge leeftijd zijn er leuke speurtochten. Wanneer je als familie een pittige uitdaging aan wilt gaan dan kies je voor de Musketiers Familietocht!

Oude KasteelSpelen 
Het binnenplein van het kasteel staat vol met middeleeuwse spelen die kinderen uitdagen om hun behendigheid te tonen of een spel slim te spelen. Jullie beleven plezier met spellen als het visspel, Trou-madame, kegelen, steltlopen, zwierbol, sjoelen en ringwerpen en het Ridder Hoen SpringKussen.

Honger als een paard?
Geniet samen op het kasteelterras van een lekker drankje, een ijsje of een kop koffie of thee met een heerlijk stuk Limburgse vlaai en praat na over jullie kasteelavonturen. Natuurlijk mag je ook picknicken op de weide naast het kasteel of ben je welkom in onze kelderkeuken in het slotgebouw.

Zomerprogramma 
Je beleeft KasteelPlezier in de zomervakantie van 16 juli tot en met 4 september, elke dag van 10.00 tot 17.30 uur. Met de speciale gezinspas kun je met 2 volwassenen en 2 kinderen voor slechts € 29,50 samen een hele dag genieten van spelen en speuren in en om het Kasteel Hoensbroek (gemeente Heerlen).
Voor deelname aan de Musketiers familietocht geldt een toeslag van € 5,00 per gezin.

Spannend kasteel (voor groot en klein)
Prachtig kasteel, uitmuntend onderhouden
Leuk kasteel voor gezin met kinderen
Prachtig gerestaureerd, mooie details

www.kasteelhoensbroek.nl

Zomers KasteelPlezier (1)kopie

 

 

 

 

 

Geef een reactie