Uit de bron van de gouverneur Theo Bovens. In de 4e ‘sjiech’ van mijn ‪nachttour  stond de ‘zorg’ centraal. Ik begon al om 21.00 uur in Roermond en meldde mij bij de nachtopvang van Moveoo.

Deze biedt plek aan circa 8 dak- of thuisloze burgers die er een maaltijd en slaapplek kunnen krijgen. Op dezelfde locatie is ook een dagopvang, vervolgopvang, crisisopvang en een woonvoorziening gevestigd. Ik werd uitgebreid bijgepraat en rondgeleid door medewerkers, beveiligers én bewoners/cliënten. Een uiterst nuttige voorziening!

Na middernacht kwam ik bij zorgcomplex Sterrebosch van Proteion in Thorn. Hier wonen ruim 100, meest oudere, mensen. Ik werd door de locatiemanager en de drie nachtverplegers verwelkomd, waarna ik een grote ronde met de verpleging meeliep.
’s Nachts worden de meeste bewoners bezocht en waar nodig verzorgd of verschoond. Maar bovenal is er aandacht en zorg, die met grote passie wordt gegeven. Ik kreeg een goed inzicht in belang en werkwijze.

Vanuit Thorn werkt ook Proteion Thuiszorg met een nachtverpleegkundige, die een oproepdienst in de regio draait.

Iets na 05.00 uur zat mijn dienst erop. Hulde aan iedereen die hulp verleent aan kwetsbare mensen in de lange donkere nacht!

foto provincie limburg

http://www.limburg.nl/

 

Geef een reactie