Binnenkort gaat de gemeente Kerkrade in samenwerking met de politie starten met Buurt Whatsapp.

 

 

 

Foto: Lucho Carreno

Binnenkort gaat de gemeente Kerkrade in samenwerking met de politie starten met Buurt Whatsapp. Hierbij kunnen mensen uit een zelfde buurt zich aansluiten bij een gezamenlijke Whatsapp-groep en onderling zaken uitwisselen die te maken hebben met veiligheid. Dit is voor het vergroten van de veiligheid en het bevorderen van de onderlinge betrokkenheid. Wij zijn van plan te gaan starten in de wijk Kerkrade-West en dit naderhand uit te breiden naar de wijken Noord en Oost.

We zijn op de hoogte van het feit dat er al bestaande Buurt Whatsapp groepen actief zijn en omarmen deze initiatieven dan ook. Door het vergroten van een gebied, is het effect groter. Meer mensen worden dan met de informatie bereikt. Daarom gaan gemeente en politie inventariseren welke groepen/straten er nu al zijn in West, Oost en Noord en verbindingen zoeken tussen de bestaande groepen en de nog nieuw te vormen groepen.

Gezamenlijk willen wij het ruimer wegzetten door in iedere buurt een aparte Buurt Whatsapp op te richten en ernaar te streven dat iedere buurt een eigen coördinator krijgt die zowel met de buurt als met de politie in verbinding staat. Incidenten in een buurt beperken zich nagenoeg nooit tot één straat en daarom is het noodzaak dit ruimer uit te zetten in de wijk/buurt.

Aan deelname aan de Buurt Whatsapp zitten strikte basisregels waaraan iedereen zich dient te houden. Dit om ongewenst gedrag te voorkomen. Denk daarbij aan een overvloed van niet relevante berichten of discriminatie/vooroordelen.

Wij zoeken per buurt één of twee geschikte coördinatoren die samen met ons deze Buurt Whatsapp vorm willen geven. U kunt uw interesse kenbaar maken door op www.kerkrade.nl het ORIËNTATIE formulier Buurt WhatsApp Kerkrade in te vullen. Zo krijgen wij een duidelijk beeld welke groepen per wijk al actief zijn en wie de beheerders zijn van deze groepen.

Het doel is om per wijk een dekkend netwerk te krijgen, waarbij enkele burgers per sub-buurt als coördinator/groeps-beheerder optreedt.

Dus geef u nu op!

https://www.kerkrade.nl/…/orientatie_-_formulier_buurt_what…

Voor vragen kunt u contact opnemen met

buurt-whatsapp@kerkrade.nl of bellen met de gemeente tijdens kantooruren op 14 045.

foto buurt whatsapp

Geef een reactie