Officiële start werkzaamheden Doorsteek Centrum

Wethouder Haico Offermans, Carlo Külter (Bouwontwikkeling Jongen-VolkerWessels) en Jack Gorgels (Weller) onthullen het projectbord van het plan ‘Doorsteek Centrum’. Foto: Nose for Photography

uit de bron van de gemeente Brunssum 13 juli 2016 werd de officiële starthandeling verricht voor de bouw van de 1e fase van het plan Doorsteek Centrum.

Wethouder Haico Offermans, Jack Gorgels van Weller en Carlo Külter van Bouwontwikkeling Jongen-VolkerWessels onthulden bij die gelegenheid een projectbord en de naam van het nieuwe appartementencomplex: Y-staete.

Bij het plan “Doorsteek Centrum”, dat mede mogelijk wordt gemaakt door een subsidie uit het Transformatiefonds (Provincie Limburg en Parkstad Limburg), vormt een voetgangerstracé/ promenade een nieuwe doorsteek tussen de Schiffelerstraat en de Kerkstraat.

Fasering

Dit plan wordt in fasen gerealiseerd. De eerste bouwactiviteiten zijn gericht op realisatie van fase 1a en fase 1b. Fase 1a bestaat uit het realiseren van nieuwe winkelruimte (Albert Heijn),  appartementen en een stallingsgarage aan het Koutenveld. Als fase 1a gerealiseerd is, verhuist de AH naar het nieuwe pand aan het Koutenveld en wordt het oude pand afgebroken.

Hierna start fase 1b, waarbij op de plek van de bestaande AH nieuwe winkel- c.q. commerciële ruimten gerealiseerd worden, met daarboven appartementen. Als laatste wordt het plein aangelegd ter hoogte van de aansluiting van de Schiffelerstraat op het Koutenveld.

Planning

De bouwwerkzaamheden van deze eerste fase duren naar verwachting vanaf juli 2016 tot eind 2018. Daarna start de volgende fase: de bouw van de echte Doorsteek, richting Kerkstraat/Wilhelminastraat.

Parkeren

Gedurende de realisatie van fase 1a en 1b kan aan de zijde van de AH niet meer worden geparkeerd. Parkeren kan op de overige aangewezen parkeergebieden in en nabij het centrum: het Koutenveld en het Alsdorfplein.

 

Geef een reactie