Foto: Lucho Carreno

Sil Lardionois, een 23-jarige voetballer wat geboren en getogen is in Bekkerveld doet zijn verhaal!

 

1. Wie is Sil Lardinois?

Ik ben 23 jaar oud en al mijn hele leven woonachtig in Bekkerveld. Ik studeer aan de Hogeschool Zuyd in Heerlen en ga ik komend jaar beginnen aan mijn derde jaar van de opleiding ergotherapie.

2. Hoe ziet je voetbalcarrière eruit?
Vanaf mijn achtste tot en met dit seizoen heb ik bij Bekkerveld gespeeld. Hier heb ik dus de hele jeugd doorlopen, waarvan de kampioenschappen op de C1 en de A1 toch wel het mooiste waren. Vervolgens ben ik op het 2e gaan spelen in de hoofdklasse, waar we twee keer de bekerfinale hebben gehaald. Over de uitslagen in deze finales praat ik liever niet.
Afgelopen zomer heb ik een plaats bij het eerste van Bekkerveld veroverd, waar ik in de eerste seizoenshelft 13 wedstrijden heb gespeeld. Toch heb ik in de winter besloten om het seizoen af te maken op het 2e. De garantie om elke zondag 90 minuten te maken samen met mijn vrienden, met als doel om voor het eerst in de historie kampioen te worden in de hoofdklasse hebben ervoor gezorgd dat ik die beslissing heb genomen. Eerlijk gezegd heb ik hier geen moment spijt van gehad. We hebben 13 wedstrijden op rij gewonnen, de titel gepakt en de halve finale van het Nederlands kampioenschap gehaald, waarin Ajax 2 te sterk was. Mooi om op deze manier mijn tijd bij Bekkerveld af te sluiten.

3. Vanuit je jeugd heb je nodige trainers meegemaakt , wie waren dit en bij wie heb je de beste herinneringen?
Ik heb inderdaad vele trainers meegemaakt bij Bekkerveld. Met al deze trainers kon ik prima overweg en aan allen beleef ik goede herinneringen. Als ik er toch een mag noemen, dan heb ik van Jorrit Dacier wel het meeste geleerd. Na twee jaren op de B, waarin ik recreatief voetbal boven prestatief voetbal verkoos heeft hij me naar de A1 gehaald en vanaf het begin het vertrouwen gegeven. In de vier seizoenen die volgde heb ik me ontwikkeld tot de speler die ik nu ben. Ook hebben we in deze jaren 3 finales gespeeld en een kampioenschap binnengespeeld. Het hoogtepunt was toch wel het teamuitje in Mallorca, moet ik zeggen.

4. Kun je iets vertellen over je karakter?
Als ik ergens plezier in heb, ben ik vrolijk, enthousiast en erg actief. Verder vind ik respect erg belangrijk en kan ik heel slecht tegen mijn verlies. Zelfs als het om een potje fifa gaat, gelukkig verlies ik daar niet vaak mee!

5. Heb je ook een levensmotto?
Nee eigenlijk niet. Zoveel mogelijk genieten is veruit het belangrijkst.

6. Carnaval vieren of liever op vakantie?
Beide natuurlijk. Zes dagen carnaval zou ik niet willen missen, puur omdat het de enige week in het jaar is, waar niks te gek is en alles kan. De zomervakantie doorbrengen op Mallorca met mijn vrienden is misschien nog wel iets belangrijker. Een week lang mooi weer, lekker uitgaan en doen waar je zin in hebt, heerlijk!

7. Wat zijn je hobbies?
Buiten het voetbal, fitness ik vijf dagen in de week. Hier haal ik veel energie en plezier uit, waardoor dit voor mij makkelijk vol te houden is. Daarnaast ben ik komend seizoen medejeugdtrainer van de B1 van Bekkerveld.

8. Naar welke voetballers/trainers kijk je graag?
Ik hou wel van spelers en trainers die naast het voetballen een leuke show opvoeren. Daarom kijk ik bijvoorbeeld graag naar Diego Simeone, altijd erg vermakelijk, buiten het feit dat hij het tactisch altijd perfect in orde heeft. Hetzelfde geldt voor spelers als Zlatan en Cristiano Ronaldo. Lekker arrogant, heerlijk om naar te kijken!

10. Je vertrekt deze zomer bij Bekkerveld om te gaan spelen bij Sporting Heerlen, kun je hier wat over vertellen?
Voor mij was de keuze erg lastig en ik heb er ook lang over getwijfeld. Het belangrijkste voor mij is speeltijd en die heb ik bij bekkerveld zeker gehad. Echter zou het een lastig verhaal worden om een basisplek te veroveren met spelers als Thom en Ruben die de buitenkanten bezetten en naar mijn mening hoofdklasse waardig zijn.
Toen Sporting Heerlen in de winter informeerde, was dit voor mij meteen al interessant. Het gesprek met de trainer was positief en ik hoorde veel positieve verhalen van jongens die er nu spelen. Dat vervolgens nog vijf spelers van Bekkerveld de overstap maakte naar Sporting is natuurlijk alleen maar mooi.

11. Wat wil je met Sporting Heerlen bereiken komend seizoen?
Allereerst wil ik mezelf verder ontwikkelen, wat alleen maar kan door veel minuten te maken in de beker en de competitie. Voor mij is het dus belangrijk om een basisplek te veroveren in de brede selectie die we komend seizoen zullen hebben. Als ik die heb, wil ik belangrijk zijn voor het team en voor het hoogst haalbare gaan in de competitie en de beker. Mee doen om promotie heeft natuurlijk de hoogste prioriteit!
Sil, het zal je goed gaan bij Sporting Heerlen! Heel veel succes komend seizoen!

Geef een reactie