16 juli in Brunssum – ” Traditionele ambachten op Cultuurmarkt “.

 

Tijdens de Cultuurmarkt dit jaar zullen er naast de gebruikelijke producten van de deelnemende landen ook traditionele ambachten worden getoond. Dit gebeurt vanuit het
Het project Traditionele Ambachten op Festivals is middels een subsidietoezegging van het Fonds voor Cultuurparticipatie in 2015 van start gegaan op drie folkloristische festivals in Nederland, namelijk Warffum, Burgum en Odoorn. De aanvraag voor subsidie is, met ondersteuning van het Centrum van Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed, aangevraagd door het CIOFF® en het IOV. Dit is een subsidie met een looptijd van 2 jaar. In 2016 zal het project en de bijbehorende traditionele ambachten staan op festivals in Warffum, Bronkhorst, Odoorn en Brunssum. Tijdens de Parade in Brunssum zullen op de Cultuurmarkt op zaterdag 16 juli zeven traditionele ambachten worden gedemonstreerd. Daarnaast zullen er ook workshops worden gegeven.

http://www.paradebrunssum.nl/

 

Geef een reactie