Sappi Maastricht BV
Foto Provincie Limburg

Uit de bron van de Gouverneur Theo Bovens. Deze 5e nacht van mijn nachttour zal altijd herinnerd worden als de nacht van de aanslag in Nice. Misschien wel typerend voor veel nachtwerk is dat ik er pas ergens halverwege mijn dienst van hoorde.

Met veiligheidsbril, dito schoenen en hesje begon ik om 22.00 uur bij Sappi, de papierfabriek in Maastricht. Daar loop ik de ronde langs het hele productieproces. Van waar de grondstof binnen komt tot waar het papier op pallets het laaddock verlaat. En onderweg, waar dat mogelijk was, vele gesprekken met de nachtploeg gevoerd. De meesten zijn al tientallen jaren trotse papiermakers in wisseldienst. We hebben gesproken over wat dit voor hen zelf en hun gezinnen betekent.

Om 02.30 uur nam ik afscheid bij Sappi en vertrok naar de bakkerij van de familie Van Weert, ook in Maastricht. Daar zijn de bakkers dan al uren bezig met het bakken van de beroemde roomboterbroodjes en andere broodproducten. Ik word ingezet bij de voorverpakking, het op plaat leggen van de deegrolletjes, het in de oven leggen en uit de oven halen van speciaal brood. Zo krijg ik een goede indruk van de efficiënte wijze van deze productie in dit MKB-familiebedrijf, waar het personeel met groot verantwoordelijkheidsbesef in een prima sfeer meewerkt.
Om 07.00u zit deze vijfde nacht erop.

De aanwezige crew van L1 vraagt nog een reactie op het wereldnieuws. Wat een contrast met de harmonieuze nachtelijke werkomgeving.

Boulangerie Van Weert BV
Foto Provincie Limburg

13731990_650916238388680_3117796865239014898_o

Geef een reactie