Buurt maakt graffiti-kunstwerk in de wijk Brunssum-West

 

Archiefoto (Molenberg graffiti) Lucho Carreno

Vandaag  gaan tientallen buurtbewoners en jongeren in de wijk Brunssum-West aan de slag met een groot graffiti-project.

Op de muur van het Enexisgebouw maken ze een 12 meter lange en 2 meter hoge muurschildering.

Het Enexisgebouw, gelegen nabij de Beatrixschool, jongerengebouw Westside, TTV Brunssum en de speeltuin in Treebeek, is de buurt al een tijdje een doorn in het oog. Om de uitstraling van het gebouw, en van de hele omgeving, te verbeteren, ontstond het idee voor een officieel graffiti-kunstwerk. Het project biedt jongeren uit de buurt tevens de kans om zelf een eigen kunstwerk te maken.

Graffiti-artiest

Enexis, eigenaar van het gebouw, ging akkoord met het idee en heeft de zijgevel van het gebouw inmiddels helemaal wit laten verven. Allround grafisch ontwerper en graffiti-artiest Raoul van der Meulen – ook uit Treebeek – zal het project begeleiden. Hij bedenkt de vorm van het ontwerp en zet de eerste lijnen op. Daarna kunnen de jongeren en andere buurtbewoners gaan inkleuren. Voor de hele graffiti-klus zijn 300 spuitbussen ingekocht.

Het graffitiproject is een idee van het CMWW. De gemeente ondersteunt het project via de Stimuleringsregeling Ontwikkeling Burgerkracht. Ook het wijkteam Brunssum-West stelt financiering beschikbaar.

Het graffiti-project vindt plaats op woensdag 20 juli, vanaf 13 uur (tot uiterlijk 18.30 uur). Het Enexisgebouw is gelegen aan de Planeetstraat in Treebeek.

 

 

Geef een reactie