Feestelijke oplevering nieuwbouwwoningen Burgemeester Dohmenplein Eygelshoven

 

Aan het Burgemeester Dohmenplein in Eygelshoven stonden tot voor een paar jaar geleden 48 portiek etageflats. Deze portiekflats voldeden niet meer aan de kwaliteitseisen van deze tijd. Wonen Limburg heeft daarom de flats gesloopt en vervangen door 26 levensloopbestendige energieneutrale woningen. Op vrijdag 22 juli om 9.30 uur worden deze nieuwe huizen op een feestelijke manier opgeleverd. 

Nieuw binnenplein

Tijdens de officiële oplevering wordt het plein symbolisch in gebruik genomen door de onthulling van een IBA Parkstad picknickset. Ook wordt er verteld over de plannen voor het binnenplein. Een grote groep van enthousiaste bewoners is nauw betrokken bij de nieuwe invulling van het binnenterrein. Zij geven samen met medewerkers van de gemeente Kerkrade, IBA Parkstad. Stichting Durabilidad en Wonen Limburg de plannen vorm. 

Een uniek project

In april/mei ontvingen de huurders de sleutel van hun nieuwe woning. Nu iedereen zich inmiddels thuis voelt op de nieuwe woonplek, is het moment om een feestelijk tintje te geven aan dit nieuwbouwproject. De nieuwbouw aan het Burgemeester Dohmenplein is uniek, niet alleen vanwege haar mooie locatie in Eygelshoven, maar ook vanwege het duurzame karakter van het project. De woningen zijn energieneutraal en doordat het complete woon- en slaapgedeelte op de begane grond is, geschikt voor iedereen. Zowel jonge starters als ook senioren. Ook is er maximaal ingezet op hergebruik van materialen. Zo zijn de gevelstenen van de voormalige flats ingezet bij deze nieuwbouw. Verder is in het kader van sociaalrendement 5% van de aanneemsom ingezet op Social Return. Dit betekent dat mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt hebben bijgedragen aan dit project. Wonen Limburg realiseerde dit nieuwbouwproject samen met Bouwbedrijven Jongen, Dreessen Willemse Architecten en de gemeente Kerkrade.

De gemeente Kerkrade en woningcorporaties Wonen Zuid en Wonen Limburg werken samen aan een goede toekomst voor de buurten Waubacherveld, Hopel, Eygelshoven-Kom, Vink, Erenstein, Chevremont en Haanrade. Bij de uitvoering van plannen en projecten maken zij gebruik van de Stadsdeelvisie Kerkrade Noord en Oost II, waarin de huidige situatie in kaart is gebracht en waarbij de richting is aangegeven wat er nodig is om klaar te zijn voor de toekomst.

Dit doen zij ook door het actief ondersteunen en uitdragen van (buurt-)initiatieven van bewoners en/of ondernemers. Om een overzicht te krijgen van wat er allemaal speelt in de buurten aan projecten en initiatieven, is in 2015 het Uitvoeringsprogramma ‘Op Flexpeditie’ opgestart dat steeds actueel wordt gehouden en te bekijken is op www.kerkrade.nl en op de Facebookpagina Wijkontwikkeling.

 

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Esther Blom, Senior Communicatiespecialist Wonen Limburg, (06) 20 54 31 74.

www.wonenlimburg.nl

 

 

Geef een reactie