Philip Boot  ‘Vluchtelingen Kinderen bloeien op tijdens vakantieweek’

Philip_Boot

Moe maar voldaan was Philip Boot van 71 jaar , na de kindervakantieweek in het Hunehuis bij Havelte (Drenthe). Philip kent het prachtige bosgebied in deze omgeving als zijn broekzak en nam Syrische en Eritrese gezinnen mee de natuur in. ‘Veel van hen waren nooit eerder in het bos geweest.’

Ouders deden enthousiast mee

‘De vakantiegangers begrepen niet bij alle activiteiten direct wat wij voor hen in petto hadden. Hoe leg je uit dat ze in het bos op zoek moeten naar mooie materialen om een totempaal te maken? Maar zodra het kwartje viel, ging iedereen aan de slag. Ook al waren de meeste activiteiten voor de kinderen, hun ouders deden net zo enthousiast mee.’

Ondernemers hielpen een handje

‘Niet alleen de deelnemers waren enthousiast, ook de ondernemers uit de buurt hebben zich ingezet. Tijdens de vakantieweek hebben we een strak budget, maar dankzij een flinke korting van een busondernemer hadden we wat meer financiële ruimte. De eigenaar van een grote speeltuin in de omgeving bood ons gratis toegang én trakteerde iedereen op een ijsje.’

Je ziet vluchtelingen opbloeien

‘Een ijsje eten of een knutselwerk maken: het lijken kleine dingen, maar je ziet de vluchtelingen opbloeien. Ze kunnen even hun zorgen vergeten en zich vrij bewegen. Zo krijgen mensen weer zelfvertrouwen en kracht. Een meisje dat hier nog maar net woont, heeft de hele bonte avond gepresenteerd. In het Nederlands!’

www.vluchtelingenwerk.nl

 

Geef een reactie