Heerlen – De organisatie van de RaboRonde Heerlen is er in geslaagd om Wout Poels vast te leggen. Opmerkelijk omdat Poels direct daarna richting Rio vertrekt. De toeschouwers kunnen Wout in Heerlen dus uitzwaaien, nadat ze eerst met hem op de foto zijn gegaan of zijn handtekening hebben ‘gescoord’.

Organisator Chris Tiekstra is blij met de komst van de Limburgse topper die momenteel dagelijks op tv te zien is als hij zijn kopman Chris Froome. “Wout heeft gekozen om slechts 2 criteriums te rijden. Maandag in Boxmeer en vrijdag bij ons in Heerlen. Echt geweldig! Hij steelt niet alleen de show in de Tour de France hij is natuurlijk ook de winnaar van Luik-Bastenaken-Luik.”

“Naast Poels proberen we zoveel mogelijk Nederlandse Tourrenners aan de start te krijgen. Mollema en Dumoulin komen helaas niet. Maar onze nationaal kampioen Dylan Groenewegen is er wel, net als Roy Curvers en Stef Clement. Met Albert Timmer, Ramon Sinkeldam, Timo Roosen, Bert-Jan Lindeman, Dylan van Baarle en Sebastiaan Langeveld lopen de contractbesprekingen nog. Maar het ziet er goed uit.”

De Clasica San Sebastian en dit jaar de wielerwedstrijden in Rio tijdens de Olympische spelen voorkomen dus dat alle toppers naar Heerlen komen, maar het startveld ziet er toch weer prima uit. De verwachting van de organisatie is daarom ook dat er weer ruim 40.000 toeschouwers komen genieten van de combinatie van topsport en volksfeest op vrijdag 29 juli.

Dames
Bij de dames is het deelnemersveld nog lang niet compleet. Wel zijn er al een aantal talentvolle Limburgse dames vastgelegd zoals Kylie Waterreus, Kirsten Peetoom en Bryony van Velzen. Het complete veld wordt de komende dagen duidelijk.

Naast toppers is er in Heerlen ook altijd plaats voor aanstormend talent en plaatselijke renners. Chris Tiekstra; “Wij vinden dat we mensen uit de regio ook een kans moeten geven om eens met de echte toppers mee te rijden. Dat geldt zowel bij de heren als bij de dames. Niet voor niets rijden ook de nationale selectie dames en de jonge mannen uit het Regionaal Trainingscentrum Wielrennen Limburg mee”

Traditioneel worden ook de in Limburg woonachtige oud-wielrenners door de organisatie niet vergeten. Dit jaar zijn de eregasten Henk Stevens (de enige nog levende lid van de vermaarde Tourploeg van 1952), Jan Krekels (profwielrenner van 1969 tot 1978), Leo Knops (profwielrenner tussen 1962 en 1967), Ben Koken (in 1972 Nederlands kampioen bij de amateurs die in 1973 professional werd), Ger Harings (professional van 1969 tot 1976) en Hub Harings (professional van 1963 tot 1971). Ook Ari den Hartog, Eugene Beckers, Peter Knops, Jan Harings en Laurent Diederen.

Extra rennersveld
Tiekstra; “Het rennersveld van de RaboRonde Heerlen is dit jaar sterker dan de voorgaande jaren dankzij een extra bijdrage van de Rabobank Parkstad, de gemeente Heerlen, Boels Rental, Mabs4.0, C-Mill, Metroprop, D&D Verhuur, Jumbo Maanplein en Heerlen Mijn Stad. Dankzij de extra bijdrage zijn de hele dure renners naar Heerlen gehaald. Wij zijn al onze sponsors dankbaar en deze groep in het bijzonder. Dankzij hen kunnen wij dit spektakel gratis aanbieden aan onze bezoekers.”

Feest
De RaboRonde is een van de grootste na-Tour criteriums in Nederland. Jaarlijks bezoeken zo’n 40.000 mensen dit evenement. De combinatie tussen topsport en feest op de horecapleinen is al meer dan 25 jaar een succesformule.

De toegang van de RaboRonde Heerlen is onverminderd gratis. Kijk voor meer informatie en het actuele rennersveld op: www.raborondeheerlen.nl of volg ons via Facebook of Twitter @RaboRondeHRLN

PROGRAMMA 2016

15.00 uur Rabo WielerPlaza
17.00 uur Start Rabo Dikke Banden Race
18.00 uur Reclamekaravaan
18.30 uur Start Dameskoers (22 ronden = 35 km)
19.30 uur Finish en Huldiging Dames
  Reclamekaravaan
20.00 uur Start RaboRonde Heerlen (44 ronden = 70 km)
22.00 uur Finish en Huldiging
  Feest op de horecapleinen

Geef een reactie