Wethouder Jo Bok (portefeuille: Buitenring) en
Gerjo Griffioen (projectleider Buitenring van de gemeente Kerkrade)
bij de verbeterde fietspaden op de Vauputsweg. 

Vanaf 5 augustus aanstaande zal de Vauputsweg in Kerkrade, na ruim een jaar afsluiting, weer worden opengesteld voor verkeer. De afsluiting was nodig voor werkzaamheden die werden uitgevoerd in het kader van de aanleg van de Buitenring. De afgelopen tijd is ter plaatse een viaduct gebouwd.
De Buitenring wordt momenteel in het Vauputsdal aangelegd. In de eindsituatie zal de Buitenring onder het viaduct van de Vauputsweg komen te lopen.

Een groot gedeelte van de Vauputsweg is hoger komen te liggen; dit was nodig voor de aanleg van het viaduct. Dit deel is opnieuw aangelegd door de aannemer van de Buitenring.
Het overige gedeelte van de weg, tot aan de Hammolenweg, is door de gemeente vernieuwd.
Het betreft niet alleen het weggedeelte van de Vauputsweg maar ook de fiets- en voetpaden. Doordat de fietspaden zijn opgeschoven en opnieuw aangelegd zijn er nu veiligere en betere fietspaden (en een voetpad aan één kant van de weg).

Direct naast de Vauputsweg wordt nog druk gewerkt aan het plan ‘Herinrichting Vauputsdal’ en de verbinding met de Hamstraat. Deze werkzaamheden zullen nog geruime tijd in beslag nemen.
De Vauputsweg is de eerste van de vier dwarsverbindingen over de Buitenring binnen Kerkrade die gereed is.

De Provincie Limburg informeert over alle werkzaamheden in het kader van de aanleg van de Buitenring. Omwonenden ontvangen bewonersbrieven en alle informatie is te vinden op www.buitenring.nl
Ook zijn alle wegwerkzaamheden te zien op kerkrade.limburg-bereikbaar.nl

Foto Gemeente kerkrade

 

Geef een reactie