Het plan voor het Land van Kalk is door IBA-Parkstad uitgeroepen tot kandidaatproject. Uit maar liefst 290 inzendingen voor de open oproep is een beperkt aantal projecten geselecteerd die inhoud kunnen geven aan de gewenste transformatie van Parkstad. Het plan voor het Land van Kalk hoort hier ook toe. Dit betekent een belangrijke impuls voor de realisatie van de plannen voor het Land van Kalk!

Wat is Land van kalk?

De kalkheuvel van kunradersteen strekt zich uit tot Aken. De Kunderberg en het hoogst gelegen kerkdorp Ubachsberg vormen het hart van dit bijzondere landschap. In dit gebied bouwden de Romeinen met de lokale kalksteen en legden wijnbouw aan. Kalk als basis voor de toekomst. Zij wisten al wat je met kalksteen kunt bereiken. Dat besef is eeuwen en generaties later bijna kwijt geraakt. Het gebied fungeert nu als overgangsgebied tussen Parkstad en het Heuvelland. Je passeert zonder te verblijven, zonder bewust te zijn van deze parel.

Een groep regionale ondernemers met een grote diversiteit aan achtergronden bundelen nu hun krachten. Zij hebben dit Euregionaal gebied uitgeroepen tot Land van kalk en willen dit gebied een nieuwe identiteit geven.

Meer lezen  http://www.voerendaal.nl/voor-inwoners/nieuws_41197/item/land-van-kalk-kandidaatproject-iba-parkstad_33838.html

Foto  Gemeente Voerendaal

Geef een reactie