ASWH heeft gisteravond de tweede voorronde van het toernooi om de KNVB Beker bereikt. Het team van trainer Jack van den Berg was op sportpark Schildman te sterk voor zondaghoofdklasser Chevremont (2-1). De eindstand werd al voor rust bereikt. Omdat de Ambachters in die fase verzuimden verder afstand te nemen, bleef het tot diep in de slotfase spannend. Uiteindelijk trok ASWH de zege over de streep, waardoor volgende week woensdag een uitwedstrijd bij het Ridderkerkse RVVH wacht.

Van den Berg stuurde bijna hetzelfde elftal het veld in als tegen ONS Boso Sneek. Alleen in het doel was een wijziging doorgevoerd. Zoals vooraf besproken keepte Marvin Nootenboom. Volgende week zal dat nogmaals zo zijn, in de competitie staat Stef Doedée aanstaande zaterdag weer onder de lat. De afgelopen zaterdag uitgevallen Stanley Husen werd centraal achterin vervangen door Jeffrey Altheer, die ook in Sneek al invaller was. Verder dezelfde namen als in Friesland.

ASWH startte gedreven tegen de Limburgers, die de afgelopen twee jaar nauwelijks een wedstrijd verloren. Het leverde een vroege kopkans op voor Jesper van den Bosch na een vrije trap van Mels van Driel, maar de inzet van de captain vloog net niet binnen. Chevremont liet al vanaf het begin zien wat de intenties waren. De zondaghoofdklasser speelde met veel mensen achter de bal en zakte terug tot op eigen helft, uiteraard met de bedoeling om in de omschakeling gevaarlijk te worden. ASWH mocht dus de bal hebben en dat ging de ploeg zeker voor rust prima af. Nog binnen het eerste kwartier ging de goed spelende linksback Gilmaro van de Werp op avontuur. Chevremont-verdediger Roy Goossens kon hem slechts door middel van een met geel bestrafte overtreding afstoppen. Het leverde ASWH een vrije trap op, even buiten het strafschopgebied. Nick Slotboom zette zich achter de bal en mikte richting de verre hoek. De inzet van de Ambachter kreeg een verraderlijke stuit mee en was de Limburgse goalie te machtig: 1-0 voor ASWH!

SWH was eigenlijk heer en meester in de eerste rondgang, maar liet zich een minuut of tien later toch verrassen. Een spaarzame Limburgse uitval leverde Chevremont een hoekschop op. Die leek te worden weggewerkt, maar aanvoerder Kjell Arets kon er op de rand van het strafschopgebied toch zijn hoofd tegen zetten. Met een merkwaardige boog plofte de bal over alles en iedereen heen in het doel en zo stond het ineens gelijk. Het duurde echter niet lang voor ASWH opnieuw een voorsprong nam. Robbert Olijfveld begon aan de linkerkant aan een actie en vond de sterk spelende Mels van Driel. Diens ragfijne voorzet werd door Peter de Lange tegendraads in de hoek gekopt. Een prima doelpunt van de spits, zijn eerste in het shirt vanASWH

Foto ASWH
.

Geef een reactie