De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel sporten en bewegen te promoten. De Sportweek laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is.
Het sportseizoen gaat weer beginnen. Daarom vieren we tijdens de Sportweek in september in heel Nederland de start van het nieuwe sportseizoen! Tijdens de week openen honderden sportclubs, sportbonden, gemeenten en andere organisaties hun deuren en verzorgen ze sportclinics, -toernooien en -demonstraties.
Meer dan 1 miljoen deelnemers in 2015

De Nationale Sportweek heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. Van 1.042 activiteiten en 200.000 deelnemers in 2004 naar 9000 activiteiten en 1.000.000 deelnemers in 2015. Ook is het aantal deelnemende sportbonden en gemeenten in de afgelopen jaren flink toegenomen: van 9 sportbonden en 117 gemeenten in 2005 naar 42 sportbonden en 205 gemeenten in 2015. De Nationale Sportweek is uitgegroeid tot een landelijk sportevenement, met elke editie recordaantallen die ieder jaar toenemen.

Vitaal 55+

De gemeente Voerendaal richt zicht deze editie op senioren. Het Thema van dit jaar ‘Ik neem u mee’ waarmee ook het sociale aspect benadrukt wordt.
Sporten is goed voor uw fysieke gezondheid, maar ook voor de ontmoeting onderling. Het maakt Voerendaal nog tot de warme gemeente die ze is en ze ook moet blijven in de toekomst. U bent nooit te oud om te bewegen en het is gewoon leuk om samen iets te ondernemen. Doet u mee en wie neemt u mee om gezellig samen te bewegen?

Aanmelden:

Vindt u het gezellig om onder de mensen te zijn en tegelijkertijd actief bezig te zijn? Meldt u dan aan voor een of meerdere activiteiten middels de contactgegevens van die dag.

Heeft u vragen of hulp nodig bij het aanmelden? Neem dan contact op met Mirko Ensinck, mirko.ensinck@voernedaal.nl  of 045-5753399

 

 

Geef een reactie