Kijk je graag leuke bandjes? Of wil je een workshop DJ-en doen? Kom dan zaterdag 10 september naar het drieëndertigste(!) Bunkerpopfestival in Landgraaf. Het programma is weer bomvol en voor iedereen tussen de 8 en 88 is er wel iets leuks te beleven. En het is nog gratis ook!

Vanaf 12:30 barst het los op het onlangs strakgetrokken plein voor de Oefenbunker. Voor de kids is er een springkussen en een avontuurlijk activiteitenprogramma van Scoutingvereniging Amicus. Jong talent uit heel Parkstad speelt onder de noemer Parkstadpopstad Talents de tegels weer uit het plein vanaf de Kidsrock Tentstage. Binnen starten workshops gitaar en zang en zijn er spannende jamsessies. Ook worden er DJ workshops gegeven (Marco) DJ/cd’s/live/vinyl & producten met Ableton en Michael (DJ Noiseproject). Begint je maag te knorren? Eet een hapje op het plein, zodat je daarna in alle rust kunt genieten van de bands, die vanaf 17.00 uur acte de présence geven in de zaal.

Bands
Bunkerpop is een prachtkans voor regionale bands om  zich te presenteren op een professioneel podium. Dit jaar zijn dat : Beyond, Newborn Lunatics (catchy grungerockpunkmetal-amalgaam), Speak ‘o Freaky (funk/rock) en Plastic Personality (eclectische rock). De uitsmijter is Cloud 5, een band die een lekkere mix van pop- en rockcovers speelt. Wedden dat je meezingt met krakers van Bob Marley, Kings Of Leon, The Cure en Radiohead?

Doorsnede
Waar De Oefenbunker het hele jaar muziekliefhebbers van wat obscuurder werk bedient, is Bunkerpop een feestje voor iedereen. Niet in de laatste plaats ook voor het legertje vrijwilligers, dat week in, week uit de Oefenbunker draaiend houdt. Het brede programma van Bunkerpop is een doorsnede van de functies die het De Oefenbunker heeft: kweekvijver voor regionaal talent, springplank voor nationaal talent naar grotere podia en educatiecentrum.

De Oefenbunker. Hier schuilt muziek.

Homepage

Foto collage De Oefenbunker

Geef een reactie