Hoofdmenu

SP RAADSLEDEN WEIGERDEN VRIJKAARTEN CONCERT GUIDO DIETEREN.

 

Raadsleden en college B&W profiteren van concert Guido Dieteren. Het concert van Guido Dieteren toont weer eens duidelijk aan wiens belangen de coalitie en het college van B&W nu eigenlijk dienen.

Toegegeven: Het concert bleek een daverend succes, maar wie draaiden op voor een groot deel van de kosten? ER werd 1 ton subsidie verstrekt, betaald uit de algemene middelen, opgehoest door alle burgers.

Zij die niet gingen betaalden dus ook mee aan dit concert. Zij die wel gingen moesten een kaartje kopen en betalen dus 2 keer voor hetzelfde concert.

Maar wie niet betaalden: gemeenteraadsleden en B&W en hun partners.

SP Kerkrade heeft aangegeven, evenals Groen Links en Ons Kerkrade, hun kaartjes aan mensen te willen geven die het financieel moeilijk hebben en daardoor geen kans zien om het concert bij te kunnen wonen. Maar daar stak het college een stokje voor.

De kaartjes waren volgens hen op naam gesteld en dus persoonlijk.

De fractie SP Kerkrade heeft geen gebruik gemaakt van de ter beschikking gestelde kaarten omdat we vinden dat  gemeenteraadsleden een ruime maandelijkse vergoeding krijgen voor hun werk en ook het college B&W verdient een goed salaris. Daarnaast vinden we het volstrekt onzinnig dat er een ton subsidie naar het concert van Guido Dieteren gaat.

André Rieu krijgt geen enkele financiële vergoeding van Maastricht, terwijl dit toch een veel grotere trekpleister is voor de stad Maastricht.

Het wrange is dat het college zichzelf op de borst klopt voor haar culturele en maatschappelijke betrokkenheid maar ondertussen hard bezuinigt op bijvoorbeeld de muziekschool, waar iedereen zich muzikaal kan ontplooien.

Marianne Laumann,

Fractievoorzitter SP Kerkrade.

verdere lezen https://kerkrade.sp.nl/nieuws/2016/08/sp-raadsleden-weigerden-vrijkaarten-concert-guido-dieteren

Foto: Ernst Peters / smiley boos

 (Volgend nieuwsbericht) »