De invloed van de mens op onze landschappelijke omgeving is groot. Lanen, holle wegen, hoogstamboomgaarden, amfibieënpoelen of onze heidevelden hebben ons Limburgse landschap gemaakt tot wat het nu is . Meer dan de moeite waard en zeker een uitdagend onderwerp voor de fotowedstrijd: ‘GROEN ERFGOED’ van Het Limburgs Landschap.

GROEN ERFGOED

Voor de fotowedstrijd wil de jury zich laten verrassen door landschapsfoto’s waar de hand van de mens in terug te lezen is en natuurlijk moet de foto ook de uitstraling hebben om te verwonderen maar vooral ook stimuleren om zelf naar buiten te gaan, om te genieten van al het moois dat Het Limburgs Landschap te bieden heeft. Van de 36 winnende foto’s wordt een publiekstentoonstelling gemaakt die tentoongesteld gaat worden in het provinciehuis in Maastricht. Het Limburgs Landschap organiseert de wedstrijd in samenwerking met Drukkerij Schrijen-Lippertz en Dagblad de Limburger | Limburgs Dagblad.

U doet toch ook mee? en de Hoofdprijs is € 500

Wees vooral creatief, blijf op de wandel- en fietspaden en verras de jury en het publiek met uw blik op Het Limburgs Landschap. Beken met vistrappen of watermolens, historische buitenplaatsen, kasteel- en boerderijtuinen [inclusief de monumenten zelf], knotbomen, wandel- , ruiter- en fietspaden, hooilanden, houtwallen, hakhout, zowel de onderaardse als open mergelgroeves, landweren. Een kleine greep aan onderwerpen die passen in het thema van de fotowedstrijd ‘GROEN ERFGOED’.

Insturen

Per fotograaf kunnen maximaal 5 foto’s worden ingezonden via www.fotowedstrijdlimburgslandschap.nl, insturen kan tot uiterlijk 15 oktober aanstaande. Verder dient de foto gemaakt te zijn in één van de natuurgebieden van Stichting het Limburgs Landschap [www.limburgs-landschap/nl/gebieden].

Uiteindelijk zal het publiek in combinatie met een deskundige jury bepalen wie de hoofdprijs van euro 500 in de wacht gaat slepen. Laat u inspireren, ga naar buiten en stuur uw foto in!

www.limburgs-landschap/nl/gebieden

Foto’s Lucho Carreno

DSC_3036DSC_3013DSC01374

 

Geef een reactie