Na de 1-0 nederlaag bij DHC uit Delft heeft EHC/Heuts ook in de tweede competitiewedstrijd geen punten kunnen pakken. De gasten uit Gemert winnen in Hoensbroek verdiend met 0-2 en nemen de drie punten mee richting Eindhoven.

Gemert is het afgelopen seizoen al een ware plaaggeest voor het team van Paul Meulenberg geweest. Tegen de zwart witten heeft EHC/Heuts toen geen punt gepakt. Maar hoeveel beter was het veldspel van EHC/Heuts toen wel niet. Het afgelopen seizoen waren de rood witten de verrassing van de Hoofdklasse B. Met frivool voetbal, een hoge balsnelheid en veel druk op de tegenstander blijkt de ploeg van Meulenberg een goed geoliede voetbalmachine. De punten worden aaneengeregen en een prachtige tweede plaats wordt veilig gespeeld. Vanaf april lijkt er echter zand in de machine gekomen te zijn. De tegenstander kan niet meer onder druk worden gehouden en op het veld komen de spelers steeds een stapje te laat. Op het eind van het vorig seizoen werd dat nog verbloemd door de hoge klassering, maar nu er een nieuwe start is gemaakt in de competitie komen deze feiten pijnlijk bloot te liggen. Met twee nederlagen op rij heeft EHC/Heuts de start van de competitie volledig verslapen en kan het reeds nu in de achtervolging.

In het benauwend warme tropische weer maken EHC/Heuts en Gemert er in de eerste helft een gezapig potje zomeravondvoetbal van. De snelheid is laag, waarbij de gasten de betere en fellere ploeg zijn. EHC/Heuts kan als thuisploeg nauwelijks een vuist maken en komt enkele malen goed weg bij gevaarlijke Gemertse aanvallen. Na de rust komt er een sterker EHC/Heuts uit de kleedkamer. Maar na een kwartiertje is de mini orkaan uitgeraasd en komt Gemert op een 0-1 voorsprong. Snel daarna krijgt EHC/Heuts een grote kans op de gelijkmaker. Maar deze komt niet op het scorebord. Als in de eindfase door een ongelukkig eigen doelpunt de Gemertse voorsprong wordt verdubbeld, is de tweede nederlaag voor EHC/Heuts een feit. Net zoals de eerste overwinning voor Gemert.

Normaal gesproken start de competitie in de Hoofdklasse pas in september. Dit jaar is daar verandering in gekomen en stonden er reeds twee wedstrijden in augustus op het programma. Het lijkt of de ploeg niet door heeft dat de competitie twee weken eerder is gestart. Want In de eerste twee wedstrijden heeft EHC/Heuts zich niet van haar beste kant laten zien. Er is nog een hoop werk te verrichten. Laten we hopen dat het team en de technische staf de trein snel weer op de rails krijgen. Ze zullen er ongetwijfeld samen de schouders eronder zetten. De ploeg is wakker geschud. Vanzelf zullen de punten niet meer binnen stromen. Er zal voor geknokt moeten worden. Daar kan in september mee begonnen worden.

Tekst EHC/Heuts

http://ehc-hoensbroek.nl/

Foto Lucho Carreno

Geef een reactie