Hard werkend Dosko behaalt een ruime overwinning in Kerkrade

Was het de onzekerheid/angst om opnieuw tegen een zeperd aan te lopen of was het de onbekendheid van de tegenstander? Feit is dat Dosko slap aan de wedstrijd begon en dat had de ploeg in de zesde minuut zo maar op kunnen breken toen Chevremont-spits Boy Joosten vrij voor Dosko doelman Nick Lodiers verscheen. Opnieuw liet Nick zich zien als een betrouwbare sluitpost door de spits van scoren af te houden.

Vanaf dat moment kwam er meer spirit in de Dosko ploeg, er werden meer ballen veroverd op het middenveld en het vertrouwde Dosko spel werd steeds duidelijker zichtbaar. De Dosko-spitsen Wesley van Zundert en Sam van de Kreeke kwamen steeds meer en gevaarlijker voor het vijandelijke doel. Zo kwam Sam in de 11eminuut een teen-lengte tekort om een voorzet van rechts van dichtbij af te ronden. Dit was, bleek even later, niet meer dan uitstel van executie toen Wesley een goed lopende aanval over drie schijven uitstekend afrondde. Stand 1-0.

Dosko verdiende een ruimere voorsprong en verkreeg die ook in de 22e minuut door Toon Jochems die een corner van links van dichtbij binnen kopte. Om onbegrijpelijke redenen vond dit doelpunt geen genade in de ogen van scheidsrechter Akkermans. Ook Chevremont liet zich niet helemaal onbetuigd, echter verder dan vier corners kwam de ploeg uiteindelijk niet. Overigens schuilde hierin  het grootste gevaar omdat bij elke corner “de luchtmacht”van achteruit mee naar voren trok. Tot aan de rust  bleven de cijfers 1-0 op het scorebord staan.

In de tweede helft bleek al snel dat Chevremont op jacht ging naar de gelijkmaker met daarbij het windvoordeel in de rug. De Dosko-ploeg was echter vol zelfvertrouwen uit de kleedkamer gekomen en is in feite geen moment in gevaar geweest. De ploeg bleef collectief hard werken, alle aanvallen werden bekwaam gepareerd met daarbij het centrale verdedigings-duo Toon Jochems en Gijs Retera (de latere man of the match) in de hoofdrol.

Toen Dosko kort na rust op een verdiende 2-0 voorsprong was gekomen (perfect lopende aanval, afgerond door Nikai Derwort), ging Chevremont va banque spelen. Trainer Maurice Verbunt paste een dubbele wissel toe met als gevolg veel fysiek spel wat uiteindelijk niet meer dan een aantal gele kaarten opleverde. Dosko daarentegen ging steeds beter spelen en beloonde zichzelf met nog twee fraaie doelpunten, in beide gevallen met Sam van de Kreeke in de hoofdrol. Bij de 3-0 legde Sam uitstekend breed op de mee opgekomen Mike de Nijs en de 4-0 kwam van zijn eigen schoen na een uitstekende passeerbeweging waarmee hij zich vrij voor de keeper speelde die hij bekwaam omspeelde en de bal binnen schoof.
Even Later had Nick Nuijtemans de overwinning nog meer glans kunnen geven als hij de toegekende penalty had benut nadat Mike de Nijs in het strafschopgebied was gevloerd. Het beste medicijn om het broodnodige zelfvertrouwen terug te krijgen waren drie punten. Daarmee heeft de Dosko ploeg zich vanmiddag meer dan verdiend beloond.

door: sv Dosko Fons Vleghels