Als woningeigenaar kun je vanaf 15 september 2016 subsidie krijgen voor energiebesparende maatregelen in je eigen huis.  Pas je 2 of meer soorten isolatie van voldoende omvang toe, zoals isolatie van dak, gevel, vloer/bodem of spouwmuur of hoogrendementsglas, dan krijg je tot 20 procent van de kosten terug van het Rijk.

Deze subsidie is dus mooi nieuws! Met de herfst en winter op komst is het een perfect moment om je woning te voorzien van nieuwe of verbeterde isolatie. Een goed geïsoleerde woning levert namelijk niet alleen een lagere energierekening op, ook het wooncomfort in winter én zomer zal aangenaam verbeteren.

Wil je weten welke soorten isolatie je het beste toe kan passen in je woning of wil je meer weten over de subsidieregeling? Maak dan een afspraak met één van onze DUW coaches voor een gratis DUW Check van je woning (t.w.v. €250,-)

 

Meer informatie over de subsidie kun je nalezen op de website van de overheid.

Subsidie aanvragen

Subsidie aanvragen is vanaf 15 september 2016 mogelijk via internet bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De nieuwe subsidie mag je combineren met een energiebespaarlening. Ook een combinatie van de rijkssubsidie met bijdragen van een gemeente of provincie is mogelijk.

VvE’s

Ook verenigingen van eigenaren (VvE’s) kunnen voor hun complex met koopwoningen subsidie krijgen voor isolatie. Daarnaast is er voor VvE’s subsidie voor energieadvies, het maken van een duurzaam meerjarig onderhoudsplan en begeleiding.

Geef een reactie