De supporters van EHC/Heuts weten niet wat ze overkomt.

 

De supporters van EHC/Heuts weten niet wat ze overkomt. Het eerste team heeft nu de eerste vier competitiewedstrijden van het nieuwe seizoen verloren. En de uitslagen ogen steeds dramatischer. Verlies met 1-0, daarna met 0-2, toen met 4-0 en tegen Blauw Geel zelfs met 0-6. Liefst dertien doelpunten tegen en wat misschien nog veel erger is: nog geen doelpunt gescoord. En dat voor een ploeg die vorig jaar aan de top van de ranglijst meegespeeld heeft met veel doelpunten voor en nauwelijks tegengoals. Het kan verkeren.

Voor de wedstrijd tegen Blauw Geel’38 is wel duidelijk dat er druk op de ketel staat bij de ploeg van Paul Meulenberg. Ondanks de zwakke start van de competitie en de sterke tegenstander uit Veghel stralen de rood witten optimisme uit. Dat optimisme wordt echter in de wedstrijd al snel de kop in gedrukt. Grofweg is de wedstrijd te verdelen in drie brokken.

De openingsfase gaat vooralsnog gelijk op. Een domper voor EHC/Heuts is het snelle uitvallen van Bastian Weiser. De middenvelder is het draai en aanspeelpunt van de ploeg en door zijn blessure mist EHC/Heuts een bepalende verbindingsspeler. Deze domper wordt nog groter doordat Blauw Geel twee maal uit een stilstaande situatie weet te scoren. De eerste keer uit een terecht gegeven strafschop, de tweede maal uit een vrije trap die knap binnen wordt geschoten. Het eerste deel van het drama wordt hiermee afgesloten. De wedstrijd is nog maar nauwelijks gestart en EHC/Heuts loopt al achter de feiten aan.

In het tweede deel probeert EHC/Heuts terug in de wedstrijd te komen. Met een doelpunt en schot onderkant lat lijkt dat ook te lukken. Maar het doelpunt wordt afgekeurd. Volgens de supporters was het randje buitenspel, volgens de assistent scheidsrechter over het randje. Bij het schot onderkant lat springt de bal terug het veld in. Pech, maar door het uitblijven van de aansluiting vervliegt langzaam maar zeker de hoop bij de rood witten. Het slotpunt voor dit deel twee wordt gemarkeerd door een doelpunt van Blauw Geel. Volgens velen op het sportpark scoren de bezoekers uit een buitenspel situatie. Maar het arbitrale trio oordeelt anders. Met de 0-3 is de wedstrijd definitief beslist. Zeker als Robin Faassen zijn tweede gele kaart ontvangt omdat hij bij de assistent protesteert voor het vermeende buitenspel.

Na het derde doelpunt en de man minder situatie ruikt Blauw Geel’38 bloed en zij strooien steeds meer zout in de open wond. Met speels gemak en nauwelijks weerstand wordt de 0-3 voorsprong door de gasten snel uitgebreid naar de uiteindelijke 0-6. Dit derde deel is het meest pijnlijk omdat EHC/Heuts als een aangeslagen bokser in het veld staat. Deze nederlaag maakt eens te meer duidelijk maakt dat de prestaties van het afgelopen jaar voor EHC/Heuts geen garantie bieden voor een succesvol 2016-2017. De kaarten liggen dit seizoen duidelijk anders. Zaak is nu het hoofd koel te houden en snel de eerste punten  te pakken.

Tekst: Ehc/Heuts

www.ehc-heuts.nl

Foto Lucho Carreno

Geef een reactie