KVC Oranje de eerste topper is een feit!

 

 

Het voetbalseizoen 2016-2017 is nog amper op weg, of de eerste topper is al in aantocht. KVC Oranje, koploper in 5B, ontvangt de nummer drie van ranglijst, Amstenrade. Behalve het gegeven dat beide teams hoog op de ranglijst staan hebben zij nog iets anders gemeen. Zowel KVC Oranje –de naam zegt het eigenlijk al- als de bezoekers uit Amstenrade komen normaliter uit in de oranje-witte clubkleuren. Voor de aanhangers van de ploeg uit Amstenrade is het dan ook oppassen dat niet de verkeerde acteurs worden aangemoedigd. De regels schrijven immers voor dat de bezoekers in andere kleuren moeten aantreden.

Vorig seizoen –beide teams kwamen toen nog uit in 4B- eindigde de onderlinge confrontatie, na een tumultueuze slotfase, in 2-2. In die wedstrijd liet KVC Oranje behoorlijk veel kansen onbenut. Tot nu toe is dat laatste niet meer aan de orde. Na een 4-1 zege bij Havantia volgde immers een eclatante 5-0 tegen Geulsche Boys.  Amstenrade heeft een 1-1 gelijkspel bij RKSVB uit Ubachsberg laten volgen door een 2-1 zegen tegen Jabeek.

Zeker in deze fase van de competitie zeggen cijfers niet alles, misschien zelfs bitter weinig, maar (voor even) is de onderlinge confrontatie tussen de twee ploegen een heuse topper, al zullen de beide trainers, zoals te doen gebruikelijk, de euforie natuurlijk direct willen temperen. Op voorhand lijkt in ieder geval sprake van een ontmoeting waarin wat meer duidelijkheid verkregen zal worden over de krachtsverhoudingen voor deze voetbaljaargang.

 

Geef een reactie