In oktober vindt de Week van de Opvoeding plaats. Van 3 t/m 9 oktober worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Het thema is dit jaar ‘Contact tussen opvoeder en kind’. De gemeente organiseert dit jaar twee lezingen: Je kind online en Veerkrachtige kinderen opvoeden.

– Je kind online
Je kind, de smartphone en sociale media. Hoe ziet die nieuwe wereld van sociale media eruit en waarom vinden kinderen deze wereld zo leuk? Wat komen ze op het internet tegen? Hoe werkt het puberbrein? Wat is je rol als ouder en hoe houdt je contact met je kind? Deze vragen en meer komen aan bod tijdens deze bijeenkomst. Datum: 3 oktober 20.00-22.00 uur in het gemeentehuis.

– Veerkrachtige kinderen opvoeden
Hoe help je je kind om gevoelens te herkennen, begrijpen en accepteren? Hoe stimuleer je je kind om gevoelens op een goede manier te uiten? Hoe help je je kind om een positieve kijk op het leven te ontwikkelen? Hoe leer je je kind vaardigheden om zelf situaties te hanteren? Hoe help je je kind te leren omgaan met negatieve gevoelens en stressvolle gebeurtenissen? Deze lezing geeft ouders antwoord op bovenstaande vragen en ideeën die kunnen helpen om emotionele veerkracht bij kinderen te bevorderen. Datum: 5 oktober 20.00-22.00 uur in het gemeentehuis.

Aanmelden kan via cjg@voerendaal.nl.

www.voerendaal.nl

Geef een reactie