In de derde wedstrijd van dit seizoen, stond voor de ploeg van Mike Zwartjes de thuiswedstrijd tegen Kakertse Boys uit Landgraaf op het programma. Deze ploeg had vorige week knap gewonnen van WDZ, waardoor de thuisploeg wist dat dit deze middag geen makkelijke opgave ging worden.

Met Cyriel Palmen terug in de basis begon RKHBS sterk aan dit duel, en drukte de gasten terug op eigen helft. De in de eerste helft zeer actieve Rico van der Reijden, liet zich inzakkken op rechts en stuurde Brian Amkreutz diep. Deze legde de bal scherp voor aan de eerste paal, waar Yarin Meessen opdook en al na 5 minuten met een rake kopstoot de thuisploeg op voorsprong zette: 1-0. De Boys van de Kakert probeerden zich onder de druk uit te voetballen, maar tot kansen leidde dit niet in de beginfase. RKHBS daarentegen bleef gevaarlijk, waarbij met name Yarin Meessen herhaaldelijk voor het doel op dook maar het net niet nogmaals wist te vinden. Na een half uur kon de eerste echt gevaarlijke aanval van de gasten worden aangetekend. Stuart mocht door ondanks buitenspel, waarbij de op de middenlijn staande scheidsrechter het signaal van de grensrechter negeerde, maar tot opluchting van de RKHBS aanhang ging zijn inzet tegen de buitenkant van de paal. RKHBS bleef aandringen en in de 38ste minuut leek de thuisploeg dan ook op een verdiende 2-0 te komen. Hendrik-Jan de Jonge kreeg de bal diep op links, leek vrij op de goal af te gaan, maar legde breed op de mee opgekomen Brian. Deze tikte de bal eenvoudig binnen, maar werd teruggefloten vanwege vermeend buitenspel. Nu werd het signaal van de grensrechter wel over genomen. De mooiste aanval van deze wedstrijd had RKHBS bewaard tot de laatste minuut van de eerste helft. Tom Romeijn speelde Rico van der Reijden hoog aan, en deze kopte door op Brian Amkruetz. Brian legde breed op Cyriel Palmen, die de bal direct hoog voor de goal bracht. Een centrale verdediger ging onder de bal door, waardoor Yarin Meessen fraai in de 16 meter kon aannemen. Zijn schot werd echter klasse gepareerd door de uitblinkende goalie van de gasten.

In de rust werd bij de thuisclub natuurlijk afgesproken op dezelfde voet door te gaan, maar hier kwam weinig van terecht. Vanaf de eerste minuut zetten de gasten de jongens van de Heerlerbaan vast, en ging men het duel aan waarbij het inzetten van fysieke kracht niet geschuwd werd. Na ongeveer 10 minuten was het raak. Na een aanval van de gasten over rechts werd de bal laag voorgegeven waar een mee opgekomen middenvelder de bal vallend in de lange hoek kon schieten: 1-1. RKHBS was behoorlijk van slag en had de grip op de wedstrijd volledig verloren. Naar het einde van het duel nam RKHBS meer risico’s omdat men graag wilde winnen, met als gevolg dat de gasten met counters zeker zo gevaarlijk waren. Toch leek RKHBS nog de winnende treffer te scoren. Een vrije trap vanaf links werd richting eerste paal geslingerd, waar weer Yarin Meessen heel attent reageerde en de bal binnen kopte. De scheidsrechter van dienst had echter als enige een duwfout gezien en keurde de treffer af. Bij de eerst volgende aanval van de Boys negeerde hij weer het vlagsignaal van de grensrechter van de thuisploeg, waardoor een speler van Kakertse Boys gevaarlijk kon worden. Doelman Toine Diederen stond echter op zijn plek, waardoor het bij de stand van 1-1 bleef.